Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim temel meselemiz, Allah’ın izniyle hep beraber, bu ülkede insanlarımız yan yana, kol kola, gönül gönüle gelerek yeniden büyük güçlü Türkiye’yi kurmaktır. Bu güçlü olmayı da sadece ekonomik olarak zengin olalım diye değil, bütün bunların hepsini sözümüz ve elimiz güçlü olsun diye istiyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda belediye tarafından düzenlenen sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Fatsalılarla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, vatandaşların ramazanını kutladı. Türkiye’deki birlikteliğin kıymetinin iyi bilinmesini isteyen Kurtulmuş, “Aramıza ayrılık tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyin.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, Türkiye üzerinde oyun oynamak, ülkedeki birlik ve dirliği dağıtmak isteyenlerin çeşitli vesilelerle birtakım oyunlar tertiplediklerini söyledi.

Terör örgütleri üzerinden Türkiye üzerine oynanan oyunlara dikkati çeken Kurtulmuş, “Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolusunda, 22 Temmuz’dan itibaren başlayan, sadece orada değil aynı zamanda büyükşehirleri de içine alarak çok sayıda vatandaşımızın, intihar saldırılarıyla hayattan kopmasına neden olan bir seri saldırılarla karşı karşıya kaldık. Burada ister adı PKK olsun ister DAEŞ olsun, bu örgütlerin hepsinin kimler tarafından nasıl kullanıldığını, nasıl yönlendirildiğini, nasıl sırtlarının sıvazlandığını, maddi olarak nasıl desteklendiğini biliyoruz. Esas mesele terör üzerinden Türkiye’yi bölmek, Türkiye’nin güçlü, büyük bir ülke olmasına engel olmaktır.” diye konuştu.

Bütün çabalarının Türkiye’yi yeniden güçlü bir ülke haline getirmek olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Birilerinin çabası da Türkiye’yi mümkün olduğu kadar zayıflatmak. Zayıflatmanın yollarından birisi de içeride sıkıntılı, problemli hale getirmek, ayaklarına prangalar vurmak, insanların zihinlerini bulandırmak, gönüllerini birbirlerinden ayırmak. İşte bu ramazan, bu anlamda insanların gönüllerinin onarıldığı, yeniden birlik ve dirlik hissinin kuvvetlendirildiği  bir ortam. Onun için bizim temel meselemiz Allah’ın izniyle hep beraber bu ülkede insanlarımız yan yana, kol kola, gönül gönüle gelerek yeniden büyük güçlü Türkiye’yi kurmaktır. Bu güçlü olmayı da sadece ekonomik olarak zengin olalım diye değil, bütün bunların hepsini sözümüz ve elimiz güçlü olsun diye istiyoruz.”

65. Hükümet ile Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirten Kurtulmuş, “Bu hükümet bir icraat hükümetidir. Bu hükümet aynı zamanda bir reform ve atılım hükümetidir. Türkiye’nin yarım kalmış meselelerini hızla tamamlayacağız. Türkiye’yi siyasi, hukuki ve ekonomik olarak önündeki programını inşallah harfiyen uygulayacağız.” dedi. 

- “Fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemesi”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemesine başlandığını aktararak, şunları kaydetti:

“Alan bazlı destek olur mu olmaz mı, endişeleri vardı. O zaman seçim meydanlarında çok açık söyledik, hiç merak etmeyin, iktidar olduğumuzda bu alan bazlı desteği sürdüreceğiz diye. Çok şükür 7 Haziran’dan sonra kurulan ilk hükümetin aldığı ilk kararlardan birisi fındıkta alan bazlı desteğin sürdürülmesi. Şimdi bugün itibarıyla da Ordu ilimizde ve bütün bölgemizde 120 bini aşkın çiftçimizin alan desteklerini buradaki paraları ödenmeye başlamıştır. Ümit ediyorum ki bu desteklerin ödenmesi Ordu, Fatsa ekonomisine katkıda bulunacak. Allah, alacağınız bu desteklerdeki bereketi artırsın.”