Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a hakaret davasında karar

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Aygün, ekranda yer verilen bir yazıyla Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a hakarette bulunulduğu gerekçesiyle 7 bin 760 lira adli para cezasına çarptırıldı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a hakaret davasında karar

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, ekranda yer verilen bir yazıyla Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a hakarette bulunulduğu gerekçesiyle 7 bin 760 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Aygün ile Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'in "hakaret" suçundan Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandıkları davanın bugünkü celsesindekarar çıktı.

Aygün, "alenen hakaret" suçundan 388 gün adli para cezasına çarptırıldı. Ceza, Aygün'ün ekonomik ve sosyal durumuna göre, bir günü 20 liradan hesaplanarak 7 bin 760 lira adli para cezası olarak belirlendi.

Sevinç'in ise beraatına karar verildi.

İddianame

İddianamede, 19 Aralık 2013'te, saat 20.23'ten itibaren Halk TV'de Kurtulmuş ile ilgili ekran yazılarının yayınlandığı, bunların sonradan yalan olduğunun anlaşıldığı ve yayınlanmasında kamu yararı bulunmadığı ifade edilmiş, Sevinç ve Aygün'ün "hakaret" suçundan cezalandırılması istenmişti.