Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Gümrüklerde belli tedbirler alındı. Narkotimler kurularak, sokaklardaki mücadele kuvvetlendirildi. Bu çalışmalar sayesinde...
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Gümrüklerde belli tedbirler alındı. Narkotimler kurularak, sokaklardaki mücadele kuvvetlendirildi. Bu çalışmalar sayesinde Türkiye'de, Avrupa'da yakalanan toplam uyuşturucu miktarından daha fazla uyuşturucu yakalanmaya başlandı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda milletvekillerine "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu" hakkında bilgi verdi. Akdağ, uyuşturucu satışı yapanların cezalarının arttırıldığını söyleyerek, "Gümrüklerde belli tedbirler alındı. Narkotimler kurularak, sokaklardaki mücadele kuvvetlendirildi. Bu çalışmalar sayesinde Türkiye'de, Avrupa'da yakalanan toplam uyuşturucu miktarından daha fazla uyuşturucu yakalanmaya başlandı. Bölücü örgütlerle mücadele ivme kazandıktan sonra Türkiye'deki ekimler ve Türkiye'de oluşturulan esrar ve eroin üretimi de ciddi ölçüde engellenmiş oldu" diye konuştu.

Okullarda uyuşturucu konusunda ciddi çalışmaların yapıldığının altını çizen Akdağ, "Yeşilay son dört yıldır artan şekilde aktif hale geldi. Yeşilay ciddi güç kazandı. Okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yapılarak milyonlarca çocuğumuzu, rehber öğretmenleri ve aileleri eğittik. Sağlık Bakanlığımızın oluşturduğu AMATEM, ÇEMATEM'lerin sayısı arttırıldı. Tedavi konusunda ciddi mesafeler alındı" ifadelerini kullandı.

İHA