Başbakan Yıldırım: (3)

"NATO'nun sınırları, Türkiye'nin güney sınırlarıdır. NATO'nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Her türlü ülkemize yönelecek bu terör faaliyetlerinin de üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı'nda bunu yaptık
Başbakan Yıldırım: (3)

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "NATO'nun sınırları, Türkiye'nin güney sınırlarıdır. NATO'nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Her türlü ülkemize yönelecek bu terör faaliyetlerinin de üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı'nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu en güzel şekilde yerine getiririz." dedi.

Yıldırım, Ankara'da bir dernek tarafından düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, son zamanlarda toplumsal psikolojiyi bozan kötü haberlerin medyada daha çok göründüğünü söyleyerek, bunun herkesi üzdüğünü dile getirdi.

Şiddetle mücadelenin bir yolunun da ona reklam ve propaganda imkanı vermemek olduğunu ifade eden Yıldırım, "Medyamızın, şiddet ve nefret kültürüne karşı çok ama çok özenli bir yayın gerçekleştirmesi lazım. Her türlü şiddet, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dolayısıyla medyamız kötü haberlerin kötü etkisini de göz önünde bulundurarak iyiye, güzele, merhamete, adalete vurgu yapan bir dil tercih etmelidir. Bunu kullanmalıdır." diye konuştu.

Bugünlerde milli ve yerli her türlü çıkışa ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yıldırım, savunma sanayisinde, ekonomide buna ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

Yıldırım, siyasette de yerli ve milli çıkışa ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Etrafa bakıyorsunuz, her gün yeni bir plan, yeni bir tezgah. Bir yandan Suriye'de, Irak'ta işleri yoluna koyalım derken dost bildiğimiz bazı ülkeler, hem de NATO içinde, bizimle beraber aynı masa etrafında oturanlar, bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenlerle bir olup bir ordu kuruyorlar. NATO'nun sınırları, Türkiye'nin güney sınırlarıdır. NATO'nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Her türlü ülkemize yönelecek bu terör faaliyetlerinin de üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı'nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu en güzel şekilde yerine getiririz ancak bu günlerde gerçek dost ve gerçek dost olmayanlar belli oluyor."

- "Niyetinizi açıkça ortaya koyun"

Emperyalist özlemlerin, hedeflerin bölgede yeni planlamalar peşinde olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni planlama, Türkiye'nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatmaya yönelik planlamalardır. Biz müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz. Niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, tabi olduğunuz müttefikliğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz? Yoksa Türkiye'nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor. Bugüne kadar egemenlik haklarımızdan şartlar ne olursa olsun zerre kadar taviz vermedik, bundan sonra da hiçbir şekilde, hiçbir güç şu ay yıldızlı bayrağı indiremez, bu ezanları dindiremez, bu milleti bölemez, ayrıştıramaz."

Başbakan Yıldırım, sözlerinin sonunda, Muallim Naci'nin "Marifet iltifata tabidir. Alıcısı olmayan meta zayidir." sözünü de anımsatarak, şunları söyledi:

"Ödül, bir başarıyı, daha güzelini yapmayı teşvik eden bir şeydir. Onun için bol bol ödül verin. Bizim ödülümüz de alkıştır. Siyasetçilerin ödülü alkış. Çok pahalı değil. Birçok medya mensubu arkadaşımız vazifesini büyük bir fedakarlıkla, zor şartlarda ifa ediyor. Bu vesileyle işlerinizde kolaylık diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha bilmenizi istiyorum."

Ödül törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Ravza Kavakçı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, milletvekilleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

(Bitti)

Kaynak: