Başbakan Yıldırım: Gazze'ye yeni yardım sevkiyatı eylülde

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının, Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.
Başbakan Yıldırım: Gazze'ye yeni yardım sevkiyatı eylülde

Başbakan Binali YıldırımFilistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki'yi Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, kabulde yaptığı konuşmada, Filistin halkı ve devletinin, menhus darbe girişimi karşısında Türkiye'ye verdiği desteğin, Filistin ve Türk halkı arasındaki gönül bağı ve kader birliğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

Fotoğraf: AA/Utku UçrakFotoğraf: AA/Utku Uçrak

"Yardım sevkiyatı eylül ayında planlanıyor"

Türkiye'nin, Filistin davasına ve halkına bugüne kadar verdiği güçlü desteğin, gelecek dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye'nin ihtiyaç sahibi tüm Filistinlilere yardım elini uzatmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım, Filistin ulusal uzlaşısının muhafazasının önemine işaret etti.

Malki: Yardımlar büyük memnuniyet yarattı

Malki ise, Filistin devleti ve halkının, 15 Temmuz'da Türkiye'de vuku bulan hain darbe girişimine karşı çıkarak, Türk halkının ve hükümetinin yanında durduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğin Filistin Devleti ve halkı nezdinde çok değerli olduğuna ve bunun takdirle karşılandığına işaret eden Malki, Gazze'ye yapılan insani yardımların da büyük memnuniyet yarattığını belirtti.