Başbakan Yıldırım İsviçre'deki iftara telefonla bağlandı

Başbakan Binali Yıldırım, İsviçre'de binden fazla kişinin katıldığı iftar programına telefon bağlantısı gerçekleştirdi.
Başbakan Yıldırım İsviçre'deki iftara telefonla bağlandı

Başbakan Binali Yıldırım, İsviçre'de binden fazla kişinin katıldığı iftar programına telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Şubesince Zürih'te gerçekleştirilen iftar programına telefonla bağlanan Başbakan Yıldırım, "Hayırlı akşamlar diliyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun. Allah tuttuğunuz oruçları, ibadetlerinizi kabul eylesin. Bugün memleketinizden uzakta ama gönlünüz yüreğiniz memleket sevgisiyle dolu bir iftar gerçekleştiriyorsunuz. Gönlümüz sizlerle beraber olmayı çok arzu ederdi." şeklinde konuştu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı için de mesaj veren Yıldırım, "Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Bu bayram inşallah kırgınlıkların yok olduğu, ayrılıkların birleşmeye döndüğü, kardeşliğin doruğa ulaştığı güzel günler olmasını hem ülkemiz için hem yaşadığınız İsviçre için Cenabı Mevlamdan niyaz ediyorum." dedi.

Yıldırım, iftar programını gerçekleştiren UETD İsviçre ekibine de teşekkür etti.

"Türkiye'yi anlamayan Avrupa eksiktir"

İftara, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, UETD Avrupa Genel Başkanı Zafer Sırakaya, UETD İsviçre Şubesi Başkanı Murat Şahin, Dünya Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Suat Şahin de katıldı.

İftar öncesinde yaptığı konuşmada, Külünk, gerçekleştirilen iftar programı nedeniyle UETD İsviçre'ye teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Külünk, "Artık Avrupa şunu görmektedir. Türkiye'siz Avrupa topal ördektir. Türkiye'yi anlamayan Avrupa eksiktir. İslam ve Müslüman gerçeğini kabul etmeyen Avrupa eksik bir Avrupa'dır." ifadesini kullandı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya ise, "UETD, Avrupa'nın değişik ülkelerinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftar sofralarını onlarla paylaşarak tabii ki bu iftarın gurbette yaşanmasını bir nebze çekilir hale getirmeyi arzu ediyoruz. UETD'nin amacı sadece Türk vatandaşların bir araya geldiği softalar değil aynı zamanda özellikle mültecilerin, Suriye kardeşlerimizin, gönül coğrafyamıza ait insanlarımızın bir araya getirmiş olduğu bir empati, uhuvvet ve kardeşlik oluşturduğu bir ortamı sağlamayı arzu ediyoruz." şekinde konuştu.