'Çukur siyaseti değil eser siyaseti yapıyoruz'

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi Batman'da konuştu. Yıldırım, "Biz çözümsüzlüğü dayatan çukur siyaseti değil, biz eser siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz." dedi.
'Çukur siyaseti değil eser siyaseti yapıyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, Batman'da halka hitap etti.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye artık bütün ağırlıklarını üstünde atacak ve 16 Nisan'dan sonra koşarak hedeflerin ulaşacak.

Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerine feda etmeyeceğiz. Vatandaşımız kendini özgürce ifade edecek.

Eski Türkiye'de yasaklar vardı, Kürtçe yasaktı. Issızdı bu topraklar. Vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı.
Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta bu ülkenin birliğine operasyonlar gerçekleşti.

Bunlar, Türkiye'yi eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Buradan şer odaklarına sesleniyorum. Halkın iradesi ipotek koyamazsınız.

7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil'in emrine girip hendek kazdılar ve gençlerimizin geleceğini kararttılar. PKK terör örgütünün Batman gibi bir sorunu yok. Bölge gibi bir sorunu yok. Kürtler gibi bir sorunu yok. Bütün Kürt kardeşlerimizin PKK gibi bir sorunu var. Bunları aramızdan defetmeye var mısınız. Biz çözümsüzlüğü dayatan çukur siyaseti değil, biz eser siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Kürt olmanızla iftihar edin ama Ay yıldızlı bayrağımızla da gurur duyun.

300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini de Batman'a kazandırypruz. Batman-Bitlis karayolunu bitiriyoruz. Gençlere yeni iş alanları ortaya çıkacak. Batman'da bir milyar 200 milyonluk yatırım için müracat oldu.