Başbakan Yıldırım konuşuyor: Yeni bir teamül değil

Yıldırım, IKBY Başkanı Barzani'nin İstanbul ziyareti sırasında asılan bayrak eleştirilerine yönelik "Irak anayasasına saygımız var, bu yeni bir teamül değil"dedi.
Başbakan Yıldırım konuşuyor: Yeni bir teamül değil

"Biz niye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz? Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan verecek.

Türkiye olarak, Azerbaycan'ın derdi bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Her zaman yanında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Geçtiğimiz gün, Necmettin Erbakan'ın sene-i devriyesiydi. Merhum Erbakan hocamızı rahmetle ve özlemle anıyoruz.

'Bayrak' eleştirilerine yanıt

Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Sayın Mesut Barzani ile terörle mücadele başta olmak üzere, ikili ilişkilerin geliştirilmesini konuştuk. Bugünlerde bir bayrak hikayesi dolaşıyor. Irak anayasasına göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, ayrı bir bölgedir, özerktir. Ayrı bir bayrağı vardır, başkanı vardır, başkenti vardır. Bu sanki yeni bir teamülmüş gibi gündeme getirmek iyi niyetli bir tutum değildir. Biz, Irak anayasasının gereği neyse, ona saygı duyarız. Bizim başkaca bir diplomatik teamül gerçekleştirme çabamız olmamıştır. Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. PKK'nın Kürtleri temsil ettiği iddiası koca bir yalandır.

Rakka operasyonu

Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız, hele hele canımızı acıtan enerjimizi azaltan bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle hiçbir ortak operasyonda yer almayız. ABD'ye söylediğimiz de budur. Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız, o örgütü nasıl yok edeceksiniz?

Şu sıralar çok bereketli bir işe başladık. 79 milyon vatandaşımızla birlikte, yeni bir başarı destanı için şafak sayıyoruz. İlk durağımız Kahramankazan oldu, 25 bin Kahramankazanlı kardeşimiz bizi bağrına bastı. Demokrasi için Kahramankazan 'Evet' dedi.

Biz AK Parti hükümeti olarak bahane değil, iş üretiyoruz. Referandum var diye işlerden asla taviz vermiyoruz. Memleketin dört bir yanında projelere hız kesmeden devam ediyoruz.

"15 Temmuz'u ve 28 Şubat'ı planlayanlar, darbe kardeşleridir"

Bu yıl üreticilerimize 12.8 milyar lira ödeme yapacağız. Mazot ve gübre desteğini Mart ayı içinde vereceğiz. 23 ili kapsayan özel bir kalkınma planıyla ekonomiye can, vatandaşa iş, aş sağlayan cazibe merkezleri planını başlattık.

Türkiye, vesayetle mücadele ede ede bugünlere geldi. 15 Temmuz'u ve 28 Şubat'ı planlayanlar, darbe kardeşleridir. Tek fark, 15 Temmuz başarılı olamadı, 15 Temmuz'da halkın gücü, tankın gücünü yendi."