Başbakan Yıldırım: MİT'e sordum

Ankara'da gazetecilerle buluşan Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. İlk mitingin bu pazar günü Kahramankazan'da gerçekleştirileceğini açıklayan Başbakan, bazı illerde Cumhurbaşkanı ile ortak miting yapacaklarını belirtti.
Başbakan Yıldırım: MİT'e sordum

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazetecileri kabul etti. Referandum süreci, terör operasyonları ve Suriye'deki son duruma ilişkin değerlendirmeler yapan Yıldırım, bazı illerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak miting yapılabileceklerini kaydetti ve ilk mitingin pazar günü Kahramankazan'da yapılacağını açıkladı.

"İki başlılık olmaz, tek irade olmalı" diyen Yıldırım, 15 yıldır sistemden kaynaklı sorunların yaşandığını aktardı.

Dünkü grup toplantısında yaptığı 'bozkurt' işaretinin sorulması üzerine Başbakan, "Terör örgütleri hariç herkesin işaretini yaparız" karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili ise, "Yargının kararını yasama dikkate aldı" dedi.

"MİT'e sordum, 'yok bir şey' dedi"

Gazetecilerin 'ByLock' iddialarını sorması üzerine ise Başbakan, "MİT'e sordum. Ne varsa getir dedim. Yok bir şey dedi. Benden bilgi mi saklıyor. Öyleyse bedelini öderler" diye konuştu.

Kamudaki FETÖ ihraçlarına ilişkin de açıklama yapan Başbakan "100 bine yakın mağduriyet başvurusu var. Haksızlık varsa düzenlenecek" dedi. Başbakan, akademisyenlerin ihracına ilişkin ise, "Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor" değerlendirmesini yaptı.