Başbakan'dan Demirtaş açıklaması: Tıpış tıpış ifade verecek

Başbakan Binali Yıldırım, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ifadeye çağrılan HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın 'büyük laflar ettiğini' belirterek, "Mahkeme çağırıyorsa, tıpış tıpış gelip ifadesini verecek" dedi.
Başbakan'dan Demirtaş açıklaması: Tıpış tıpış ifade verecek

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ifadeye çağrılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş'ın "Büyük laflar etmenin ne demek olduğunu göreceğini" belirten Başbakan şunları söyledi:

Terörle iltisaklı parti çıkmış, 'Efendim işte bu belediyelere falan ilişirseniz, şöyle yaparsanız böyle yaparsanız sivil direniş başlatacağız'…Kardeşim, Türkiye hukuk devleti, hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimse hukuktan üstün değildir. Sıfatı ne olursa olsun, öyle dışarıdakilerin sırtını sıvazlamakla, üç beş tane silah ellerine vermekle kendilerini bu büyük devlete, bu büyük millete kafa tutacaklarını mı zannediyorlar? Kusura bakmasın, daha onların söylediği 6-7 Ekim'in hesabı duruyor, önce o hesabı verecekler, sonra da bu büyük büyük laflar etmenin ne demek olduğunu görecekler. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletinin gereği yapacak. Mahkeme çağırıyorsa, tıpış tıpış gelip ifadesini verecek, yağma yok.