Başhekimden iftardan sonra gönüllü poliklinik hizmeti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Özlücan, oruçlu vatandaşların mesai saatlerinde poliklinikten faydalanmakta yaşadığı zorluklar nedeniyle gönüllü olarak iftardan sonra hasta muayene hizmeti veriyor.
Başhekimden iftardan sonra gönüllü poliklinik hizmeti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Ozan Özlücan, oruçlu vatandaşların mesai saatlerinde poliklinikten faydalanmakta yaşadığı zorluklar nedeniyle gönüllü olarak iftardan sonra hasta muayene hizmeti veriyor.

Genel cerrahi uzmanı Özlücan, başlattığı uygulama kapsamında hafta içi her gün 21.00-00.00 saatlerinde hastanedeki poliklinikte görevini sürdürüyor.

İftarın ardından hastaneye başvuran vatandaşlar, muayene olmalarının yanı sıra tahlillerini yaptırabiliyor.

Başhekim Özlücan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gündüz oruç nedeniyle hastaneye muayene için gelemeyen hastalar, iftardan sonra polikliniğe başvurabiliyor. Vatandaşların oruçluyken tahlil yaptırma ve muayene olma zorluğu nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için bu uygulamaya başladım, 5 günde 200 hastayı muayyene ettim." diye konuştu.

"Acil servisteki yoğunluk azaldı"

Özlücan, ramazanın başlamasıyla gündüz polikliniğe gidemeyen insanların acil servislerde yoğunluk oluşturduğuna işaret ederek, "Uygulamanın başlamasıyla acil servislerdeki yoğunluk da azaldı. Bu hizmeti duyan vatandaşlarımız iftardan sonra hastanemize gelerek muayene oluyor. Gönüllü doktor arkadaşlarımız olursa onlar da ramazan ayında gece mesaisi yapabilir." ifadelerini kullandı.

Muayene olan hastalardan Mustafa Öztürk de oruç tuttuğu için gündüz polikliniğe gidemediğini, Özlücan'ın başlattığı uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi.