Peşmerge Başika'da DEAŞ'ı kuşatmaya aldı

KDP Musul Sorumlusu Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını, Başika'nın henüz tamamıyla ele geçirilmediğini belirtti.
Peşmerge Başika'da DEAŞ'ı kuşatmaya aldı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını, Başika'nın henüz tamamıyla kontrol edilmediğini bildirdi.

Başika cephesinden telefonla AA muhabirinin sorularını cevaplayan Memozini, "Peşmerge güçleri, Başika'da ilerliyor. DEAŞ militanları kuşatma altına alındı. Çatışmalar sürüyor. Ancak DEAŞ militanları silahlarını, eşyalarını geride bırakıp kaçıyor. Peşmergenin ciddi bir ilerleyişi söz konusu. Peşmerge, Musul kent merkezine 9 kilometre yaklaştı. Fakat Başika'nın tamamı henüz kontrol altına alınmadı." dedi.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Gazi Salih, "Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak şekilde topyekün saldırıda" ifadelerini kullanmıştı.

Irak ordusu, Musul yakınındaki ilaç fabrikasını ele geçirdi

Irak ordu birliklerinin, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu çerçevesinde, kent yakınlarındaki bir ilaç fabrikasını ele geçirdiği ve kentin kuzeyinde yer alan mahallelerin 10 kilometre yakınına kadar ilerleme kaydettiği bildirildi. 

Ninova Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli albay Abbas el-Atvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin Musul'un 15 kilometre kuzeyinde yer alan, ülkenin en büyük ilaç fabrikalarından birini ele geçirdiğini ifade etti. 

DEAŞ militanlarının bölgeden çekilmeden, söz konusu fabrikayı kundakladığını belirten Atvani, daha önce de bombalı saldırılara maruz kalan ve ciddi şekilde hasarlı fabrikanın, askerler tarafından temizlenmeye başlandığını kaydetti.