Başkan Ahmet Pekyatırmacı'nın yeni hedefi!

Selçuklu’da temel belediyecilik hizmetlerinin dışında birçok yatırım yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Hedefimiz, ilçemizde yaşayan bütün insanların mutluluğu, huzuru, refahı. Bu manada biz eğitimden sağlığa, spora, emniyete varıncaya kadar çok farklı alanlarda hizmet üretiyoruz. Bundan sonra da yeni projeleri aynı heyecanla üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl, Konya Modeli Belediyeciliğin sadece Türkiye’de değil, dünyada da markalaştığı bir 5 yıl olacak” dedi.
Başkan Ahmet Pekyatırmacı'nın  yeni hedefi!

Selçuklu’da temel belediyecilik hizmetlerinin dışında birçok yatırım yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Hedefimiz, ilçemizde yaşayan bütün insanların mutluluğu, huzuru, refahı. Bu manada biz eğitimden sağlığa, spora, emniyete varıncaya kadar çok farklı alanlarda hizmet üretiyoruz. Bundan sonra da yeni projeleri aynı heyecanla üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl, Konya Modeli Belediyeciliğin sadece Türkiye’de değil, dünyada da markalaştığı bir 5 yıl olacak” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Tahir Özer, AK Parti Selçuklu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Macit Uluçamlıbel ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Güney gazetemizi ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi’nde yapılan ve devam eden yatırımlardan bahseden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, temel belediyecilik hizmetlerinin dışında birçok farklı yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Selçuklu Belediyesi’nin nüfus açısından Türkiye’deki konumundan bahseden Ahmet Pekyatırmacı, şu ifadelere yer verdi; “Selçuklu, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Son nüfus sayımına göre 13’üncü sıradayız. İl düzeyindeki nüfus sıralamasında da 49 ilden daha büyük bir ilçeyiz. Konya’nın da en büyük merkez ilçesi Selçuklu.”

foto-2.jpg

TEMEL BELEDİYECİLİKTEN DAHA FAZLASINI YAPIYORUZ

Temel belediyecilik hizmetlerinin dışında kalan birçok yatırım yaptıklarını ifade eden Pekyatırmacı, “Her dönem belediye başkanlarımız ilçemizin gelişmesi için çok ciddi katkılarda bulundular. Yapılan yatırımların üzerine koyularak devam edildi. Bu bizim için çok önemli. İlçemizdeki yatırımların sürekliliği ve bunların üst üste koyularak devam ettirilmesi Selçuklu’daki yapılan işlerin daha göze görünür olmasını ve daha nitelikli hizmetlerin ortaya çıkmasını temin ediyor. Son 5 yıllık süreçte bu yatırımlara yenilerini ekledik. Vizyon projelerimizi de başlattık. Bu yönde çalışmalarımızı devam ettirdik. Belediyecilik anlayışında temel noktamız var. Biz belediyeciliği sadece altyapı hizmetleri, şehircilik hizmetleri, çevre ile ilgili hizmetler olarak görmüyoruz. Bunlar temel belediyecilik hizmetleridir. En iyi şekilde yapılması gerekir. Ama bunun yanında, temel belediyecilik hizmetlerinin dışında kalan, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yapmamız gereken ne varsa biz bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

foto-1.png

HEDEFİMİZ, BÜTÜN İNSANLARIN HUZURU

Yapılan hizmetlerden bahseden Pekyatırmacı, “Hedefimiz, ilçemizde yaşayan bütün insanların mutluluğu, huzuru, refahı. Önemli olan vatandaşın yapılan hizmeti en nitelikli şekilde alabiliyor olması. Bu manada biz eğitimden sağlığa, spora, emniyete varıncaya kadar çok farklı alanlarda hizmet üretiyoruz. Bu işi yaparken de kurumlarımızla işbirliği halinde hareket ediyoruz. Eğitim alanında çok önemli işler yapıyoruz. Eğitim sadece okulda yürütülen bir faaliyet değil. Okuldaki akademik süreçler tabi ki Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Müdürlüklerimizin müfredat programına uygun olarak yürütülüyor ama biz gençlerimizin daha nitelikli, özgüveni ve hedefi olan bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bu manada okul dışı eğitim projelerini hayata geçirdik. Çok kısa sürede ciddi neticeler elde ettik. Sille Tabiat Okulu, Ahmet Keleşoğlu Sanat Tasarım Atölyesi, Selçuklu Sanat Akademisi, Gelişim Teknoloji Atölyesi, Trafik Eğitim Parkı gibi merkezlerden 100 bin civarında öğrencimiz faydalandı. Kendilerine vizyon oluşturdular.” diye aktardı.

SPOR VE SAĞLIKTA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK

Spor ve sağlık alanında önemli yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Pekyatırmacı, “Sporla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Mevcut çalışmalarımıza ilave ediyoruz. Sporda yaptığımız çalışmalarla birlikte 200’ün üzerinde mili sporcumuz var. Bunların tamamı bizim Selçuklu Belediye Spor Kulübü’müzde başlamış ve milli olmuş sporcular. Şu anda bizim spor okullarımızda yaz ve kış dönemlerinde 20 binin üzerinde gencimiz spor yapıyor. Her ay uluslararası müsabakalarda çok önemli başarılar elde ediyorlar. Bunun yanında sağlıkta da ciddi yatırımlar yapıldı. Eksik olan neyse bunları tamamlamak adına faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Şu anda Selçuklu’da Aile Sağlığı Merkezi olmayan mahallemiz kalmadı. Bu alanlarda nerede ihtiyaç varsa oraya yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

SİLLE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN OLACAK

Sille’nin sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını söyleyen Pekyatırmacı, “Sille’mizi sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sille’de iki sene önce tamamladığımız kaya ıslahı projesi, Türkiye’de Sümela Manastırı’ndan sonra ikinci büyük proje. Kaya ıslahı yapmak belediyelerin işi değil. Ama Sille için afete maruz bir bölgenin duruyor olması giriş-çıkış güzergahlarında büyük bir olumsuzluk olarak önümüzde duruyordu. Biz bu projeyi hayata geçirerek çalışmayı tamamladık. Sille’yi afete maruz bölge olmaktan çıkardık. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla da Sille’yi eski ihtişamlı günlerine kavuşabileceği hem fiziki ortamları sağlamış olacağız hem de orada yapacağımız farklı çalışmalarla Sille’nin tarihini, kültürünü, medeniyet vurgusunu ön plana çıkaracağımız çok farklı etkinliklerimiz, organizasyonlarımız olacak. Geçen haftalarda yaptığımız Sille Sempozyumu çok önemliydi. 10 yıl önce bir Sille Sempozyumu yapılmıştı, bu ikincisi. Bu sempozyumun bir önemli özelliği de uluslararası bir sempozyum olması. Çünkü Sille’nin tarihinde, kültüründe farklı medeniyetler, farklı dinler, farklı kültürler var. Biz onları da buraya davet ettik. Yunanistan’da yaşayan, Sille’den göç etmiş olan vatandaşların temsilcilerini de Konya’ya çağırdık. Onlar da hem ellerindeki dokümanlarla hem de sempozyumdaki sunumlarıyla çok büyük katkı sağladılar. Sille’nin gelecekte turizm açısından önemli bir hale gelmesi için bu programdan elde ettiğimiz çıktılar bir kitap haline dönüştürülecek. Bu yayın da bize Sille’de bundan sonra yapacağımız çalışmalar için bir rehberlik oluşturacak” ifadelerini kullandı.

ahmet-pekyatirmaci-7.jpg

GEVALE KALESİ EŞSİZ MANZARA SUNACAK

Gevale Kalesi’nde 3. Etap Restorasyonu bu sene tamamlayacaklarını belirten Başkan Pekyatırmacı, “Restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra Gevale artık bir açık hava müzesi olarak herkese açılacak. Gevale ile ilgili projelerimizi yaparken ulaşımı da düşünüyoruz. Misafirlerimizin Gevale’ye en rahat bir şekilde ulaşabilmesi için bütün kolaylıkları sağlayacağız. Bunun yanında da Konya’mızın eşsiz manzarasını izleyebilmeleri için bir seyir tepesi oluşturacağız, bu yönde projeler üretiyoruz” dedi.

SELÇUKLU’YA TELEFERİK YAPILACAK

Gevale Kalesi’ne yönelik bir teleferik projesi hazırladıklarından bahseden Başkan Pekyatırmacı, “Teleferik çalışması ile ilgili fizibiliteyi tamamladık. Plan çalışmasını devam ettiriyoruz. Bunu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız lansman programında açıklayacağız. Lansman programımızda geçmiş dönemde neler yaptığımızı anlatacağız. Daha sonra yapacağımız ikinci lansman programında da Türkiye Yüzyılı’nda üreteceğimiz projeler ve hizmetlerden bahsedeceğiz. Teleferik projemizin detaylarını da o zaman paylaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK DÜNYA MARKASI OLACAK

Önümüzdeki 5 yılda, Konya Modeli Belediyeciliğin sadece Türkiye’de değil, dünyada da markalaştığı bir 5 yıl olacağını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Gönül Belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız yolculukta, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yerel yönetimlere vizyon katacak ve yerel yönetimlere öncülük edecek işler, projeler ürettik. İnşallah bundan sonra da yeni projeleri aynı heyecanla üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl, Konya Modeli Belediyeciliğin sadece Türkiye’de değil, dünyada da markalaştığı bir 5 yıl olacak. Başta Konya Büyükşehir Belediyemiz, merkez ilçe belediyelerimiz ve diğer belediyelerimizle birlikte el ele gönül gönüle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

SELÇUKLU’DA HAYALLERİMİZİ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Adaylığı açıklandıktan sonra çalışma arkadaşlarının tümüyle bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu’nun bugünlere gelmesinde başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkesin emeği var. Elinde süpürgesiyle çalışan mesai arkadaşımızdan tutun da üst makamlarda görev yapan mesai arkadaşlarımıza kadar herkesin emeği var. Teşkilatımızın, meclis üyelerimizin de büyük desteği var. En büyük destek ise vatandaşlarımızdan. Selçuklu’da hayallerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :