Başkan Akyürek belediye personeliyle bayramlaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı.
Başkan Akyürek belediye personeliyle bayramlaştı

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde tüm personelin bayramını tebrik eden Başkan Akyürek, Konya’yı hep birlikte Türkiye’nin yıldız şehri yaptıklarını ve farklı bir noktaya taşıdıklarını söyledi. Başkan Akyürek, “Konya’ya gelenler, Konya ile ilgili çalışma yapanlar, Konya’nın hakkını veriyorlar. Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir sorumluluk dönemindeyiz. Konya’nın tamamının yükselişini, gelişimini sağlamak, şehircilik altyapısını Konya’nın tüm yerleşim yerlerinde oluşturmak için çalışıyoruz. Bunu da başaracağız” dedi.
Potansiyel olarak lider ülke olan Türkiye’nin yedi düvelle mücadele verdiğini belirten Başkan Akyürek, “Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, kendi ekonomisini ayakları üzerine oturtması, dünyada devam eden 10 büyük projenin neredeyse yarısının Türkiye’de ve Türk müteşebbislerce gerçekleştiriliyor olması; kendi helikopterimizi, tankımızı, füzemizi yapmaya başlamış olmamız Türkiye’ye karşı büyük bir mücadeleyi beraberinde getirdi. Ama hedeflerimizden vazgeçmek yok. İnşallah hep birlikte yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız. Bunun için her birime, her kuruluşa, her belediyeye, her sivil toplum kuruluşuna; sanayicisinden işçisine, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, bütün insanlarımıza ihtiyaç var” diye konuştu.

baskan-akyurek-belediye-personeliyle-bayramlasti-2-001.jpg

Türkiye’nin mazlum İslam coğrafyasının, mazlum Asya ve Afrika coğrafyasının hamisi olmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “O nedenle Türkiye kendi ayakları üzerinde sağlam bir şekilde durup lider ülke pozisyonuna gelemezse Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, dünyanın her bölgesindeki mazlumlar ızdırap çekmeye devam eder. Konya olarak, misyonu olan bir şehirde görev alan insanlar olarak böyle bir sorumluluk duygusuyla hareket etmemiz gerekir. Konya’da bulunmak, Konya’da çalışmak, Konya’nın havasını teneffüs etmek ayrıcalıktır. Çünkü Türk-İslam medeniyetinin, İslam’ın bu topraklara hakim olmasının müsebbibi, merkezi, yönetim alanı Konya’dır. Burası tesadüfen oluşturulmuş bir yapı, tesadüfi bir şehir değildir. Burada şehitlerin kanı var, ecdadımızın duası var ve Anadolu İslam medeniyetinin yönetim merkezi var. Böyle bir yönetim merkezinde İslam medeniyetinin kurucusu bir şehirde şu anda yöneticilik yapan, şu anda belediye hizmetleri ile aynı fonksiyonu icra eden insanlar konumundayız. Bu duygu ile bugüne kadar çalıştık. Bundan sonra da bu duyguyla çalışmaya devam etmemiz lazım.”
Bayramda mesai yapan personele de teşekkür eden Başkan Akyürek, konuşmasının ardından tüm personelle bayramlaştı.