Başkan Akyürek Ereğli’de asfalt sezonunu açtı

Ereğli’de binlerce kişiyle buluşarak yatırımları anlatan ve ziyaretler gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçede bulunan Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plenti’nde asfalt sezonunun açılışını gerçekleştirdi.
Başkan Akyürek Ereğli’de asfalt sezonunu açtı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, binlerce vatandaşla buluşarak yatırımları anlattığı ve ziyaretler gerçekleştirdiği Ereğli programında Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plenti’nde asfalt sezonunun açılışını da yaptı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, belediye yöneticileri ve muhtarlarla birlikte asfalt plentinde incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, Konya’daki en büyük asfalt tesislerinden birini Ereğli’de hayata geçirdiklerini söyledi.

Saatte 240 tonluk üretim kapasitesi bulunan tesis ile bu yıl daha güçlü çalışmalara imza atacaklarını belirten Başkan Akyürek, “Şu anda Ereğli bölgesinde asfalt sezonunun açılışını yapıyoruz. Şehir içi yollarımızın, mahalle yollarımızın ve ihtiyacı olan bölgelerin asfalt ihtiyacını karşılayacağız. Ereğli bölgesinde özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Konya merkezde olduğu gibi burada da asfalt ekibimizi kuruyoruz. Kendi ekiplerimiz ile mahalle yollarında ve diğer alanlarda çalışma yürütmeye başlıyoruz. 160 bin metrekarelik bir alanda kurulan asfalt plentinin hem istihdama hem de şehirciliğe katkısı var. Ereğli’den beklentimiz kendi sorumluluk alanlarının dışında çevre yerleşim alanlarına olan katkısının daha da artmasıdır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Programa katılan mahalle muhtarları da uzun yıllardır alamadıkları hizmetleri Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Büyükşehir Belediyesi ile aldıklarını belirterek, Başkan Akyürek’e teşekkür ettiler. Mahalle muhtarları yapılan mahalle yolları ile su ve kanalizasyon hizmetleri için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine plaket takdim ettiler.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, programa katılanlarla birlikte butona basarak asfalt sezonunun açılışını gerçekleştirdiler.