Başkan Akyürek: "Filistinli insanlarımızın davasının yanındayız"

Filistin Meselesi ve Türkiye konulu uluslararası kongreye katılmak üzere Konya'da bulunan El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.
Başkan Akyürek: "Filistinli insanlarımızın davasının yanındayız"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin davasının hem Türklerin, hem Türkiye dışındaki insanların ve bütün ümmetin bir davası olduğunu söyledi. "Filistin meselesi çözülmeden Ümmet-i Muhammet rahat edemez" diyen Başkan Akyürek, "Kudüs işgal altındaysa tüm İslam şehirleri kendisini hür kabul edemez. Kudüs şu an Yahudi işgali altında. İslam şehirleri kendilerini hür kabul edemez bu durumda. Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar mücadele devam etmelidir. Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devleti, bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele devam etmelidir. İşgalciler tarafından kendi ana vatanlarında mülteci durumuna düşürülen Filistinli insanlarımızın davasının yanındayız" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile El Halil Belediyesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini belirten Başkan Akyürek, böylece iki şehir arasında işbirliğini ve yardımlaşmayı artırabileceklerini ifade etti.

"Hz. İbrahim'i temsil eden ümmetiz"

El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh ise, Konya ile karşılıklı yardımlaşma ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerini belirterek, Konya'nın El Halil'e destek olmasının İsrail'e bir mesaj olacağını kaydetti. El Halil'de sürekli göz altında bulunduklarını vurgulayan Abusnieneh, daha önce idama mahkum edilerek İsrail hapishanelerinde yatan, afla kurtulan biri olarak belediye başkanı seçilmiş olmasının değerinin büyük olduğunu söyledi.

Ziyarete katılan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de "İbrahim Halilullah, Kur'an-ı Kerim'de bizim için örnek gösterilen şahsiyetlerden bir tanesidir. Yahudilerin de Hristiyanların da atasıdır. Fakat Yahudiler ve Hristiyanlar Haniflik vasfını yitirmiştir. Biz bugün İbrahim Aleyhisselam'ı temsil eden tek ümmetiz. İbrahim Halil'in şehri El Halil ile Konyamızın ilişkilerini geliştirmesi beni son derece mutlu eder" diye konuştu.

Başkan Akyürek: "Filistinli insanlarımızın davasının yanındayız"