Başkan Akyürek koltuğu Aleyna'ya devretti

Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Eşrefoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aleyna Yılmaz’a devretti.
Başkan Akyürek koltuğu Aleyna'ya devretti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Eşrefoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aleyna Yılmaz’a devretti.

 
Eşrefoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aleyna Yılmaz, Okul Müdürü Muhittin Uzamış, sınıf öğretmeni Hatice Coşanay ve arkadaşları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in makamına geldi.

Makamını Aleyna Yılmaz’a teslim eden Başkan Akyürek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Milli egemenliği temsil eden bir bayram olan 23 Nisan’ın aynı zamanda çocukların vizyon sahibi olmasını da sağladığını kaydeden Başkan Akyürek, “Çocuklar devlet büyüklerinin, valilerin, belediye başkanlarının makam koltuklarına oturuyor. Böylece çocuklarımızın ufuk çizgisinin daha ötelere gitmesi sağlanıyor. Çocuklarımızın kendilerine büyük hedefler oluşturması gerekiyor. Kişi hayal ettiğini yapabilecek şekilde yaratılmıştır. Kişi neyi hayal edebiliyorsa onu gerçekleştirebilir; yeter ki gayret edilsin, çalışılsın. Koltuğu Aleyna’ya devretmekten memnun oluyorum” dedi. Aleyna Yılmaz da, tüm arkadaşlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, belediye başkanı olarak yapmak istediklerini açıkladı.

Aleyna Yılmaz, belediye yetkililerine akıllı tahta olmayan okullara akıllı tahta yapılması ve okullara veliler için bekleme salonları yapılması talimatını verdi. Aleyna Yılmaz ve arkadaşları ile sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

 

BAŞKAN AKYÜREK SEVGİ EVLERİ’NDE KALAN ÇOCUKLARLA BULUŞTU
 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Konya Mevlana Sevgi Evleri, Akşehir Nasreddin Hoca Sevgi Evleri ve Ereğli Çocuk Evleri’nde kalan çocuklarla bir araya geldi. Sevgi Evleri’nde kalan öğrenciler için düzenlenen programın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na anlam kattığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’da Sevgi Evleri’nde kalan çocukların tüm Konya insanına emanet olduğunu söyledi. Sevgi Evleri’nin çocukların yetişmesi açısından son derece faydalı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Sosyal hizmetler camiasında hizmet veren herkese teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadereli, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve Sevgi Evleri yöneticilerinin katıldığı programda çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akyürek, programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.


Sevgi Evleri’nde kalan 6-14 yaş arası 72 çocuk, Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi’nin düzenlediği “Sevgi ile Yeşeren Nesiller” isimli programda gönüllerince eğlendi. Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda çocukların yaptığı sevgi ve kardeşlik temalı resimlerin yer aldığı sergi, Hacivat-Karagöz, Keloğlan ve Annesi isimli orta oyunu, çocuklar arası yarışma düzenlendi. Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği program, sinemada film izlenmesiyle sona erdi.