Başkan Akyürek, öğrencilerle iftarda buluştu

Başkan Akyürek, öğrencilerle iftarda buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeteneklerine göre belirlenen öğrencilerin Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak yetiştirilmesini amaçlayan “Medeniyet Akademi 2023” kapsamındaki gençlerle iftarda bir araya geldi. 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu’nun daha vasıflı insanların yetişmesi için bir vesile olduğunu, Medeniyet Akademi 2023 çalışmasının ise Konya’nın geleceği adına bir başka önemli çalışmayı oluşturduğunu kaydetti. Medeniyet Akademi 2023 projesinin Konya’nın geleceğinde rol oynayacak gençleri yetiştirmek için oluşturulmuş bir faaliyet olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Bu çalışma ile okullarımızda sosyal yönden, ders yönünden, diğer birçok açıdan Konyamızı temsile uygun öğrencilerimiz seçilerek 2023 Konya vizyonuna hazırlanmış olacak. Lise öğrencileri arasından seçilen bu öğrenciler gelecekte inşallah sadece Konya’nın değil Türkiye’nin yönetiminde de söz sahibi olacak” dedi.

Gençlere kendilerine güvenmeleri ve hedeflerini büyük tutmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Akyürek, “Vizyonunuzu milletimize, memleketimize, ülkemize ve dünya insanlığına hizmet edecek şekilde oluşturunuz. Hedeflerinizi büyük tutun. Farklı meslek sahipleri olarak, fakat toplumun önderi olarak topluma hizmet edecek şekilde yetişmeye gayret edin. Siz buna aday gençlersiniz” diyerek projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Proje Koordinatörü Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak da, projeye büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, “Projeyi bu sene pilot olarak başlattık. Önümüzdeki sene genişleterek devam ettireceğiz. Niyetimiz geleceğimizin yöneticilerini, bilim adamlarını, sanat adamlarını bugünden ortaya çıkarabilmek; belediye olarak, üniversite olarak desteklemek” diye konuştu.

baskan-akyurek,-ogrencilerle-iftarda-bulustu-2.jpg

MEDENİYET AKADEMİ 2023
Konya’daki lise öğrencileri arasından yeteneklerine göre belirlenen 2023 gencin Türkiye’nin 2023 hedeflerine hizmet edecek nitelikte yetiştirilmesi projesi olan Medeniyet Akademi 2023, bu yıl 30 pilot lisede 70 gönüllü rehber öğretmenin koordinatörlüğünde yürütülüyor. Proje, matematik, fen, sosyal ve teknik bilimler, bilişim teknolojileri ile özel yetenek dallarında yetiştirilmeye elverişli öğrencilerin belirlenerek, lise eğitimlerinin sonuna kadar özel bir programla eğitilmeleri; bilimsel, sosyal, kültürel ve entelektüel faaliyetlerle desteklenmelerini amaçlıyor.