Başkan Akyürek: “Sığınacağımız başka vatanımız yok”

Başkan Akyürek: “Sığınacağımız başka vatanımız yok”

İlçe Buluşmalarını Çeltik’te sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkenin geleceği ile ilgili çok önemli bir sürecin yaşandığını belirterek, “Dünyanın neresinde zulüm gören bir halk varsa gelip Anadolu’ya sığınır. Anadolu insanının ise sığınabileceği başka bir toprak yok. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi asla bozmamalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız” dedi. 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Buluşmalarını Çeltik ilçesinde sürdürdü. 15 Temmuz’a anlatan klip ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı yatırımları anlatan tanıtım filmiyle başlayan programa, meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Yeni yasanın ardından Konya’nın topyekün kalkınması için ilçelerde çok sayıda yatırımı hayata geçirdiklerini ve yeni yatırımları sürdürdüklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 yılda Çeltik’e yapılan 20 milyon liralık yatırımın hayırlı olmasını diledi.

“İnsana hizmet en büyük şereftir”
Hep birlikte mazlum milletler için ve yeniden büyük Türkiye idealine ulaşmak için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Batılılar Afrika’da, Asya’da mazlum coğrafyaya bakarken insanları görmezler, yeraltı kaynaklarını görürlerdi. Biz ise insanları maden olarak değil, eşref-i mahluk olarak görüyoruz. Bizim kültürümüzde insanlara hizmet en büyük şereftir. Önemli olan hak-batıl mücadelesinde hakkın safında yer almak” dedi.
Türkiye ne zaman büyük hedeflere ulaşmaya başlasa, dışarıdan müdahale gördüğünü hatırlatan Başkan Akyürek, “Büyük Türkiye yolunda çok büyük mesafe aldık. Bunu engellemek isteyenler de gayretlerini artırdılar. Bu bir istiklal savaşı” diye konuştu.

“Vatanımıza sahip çıkmalıyız”
Ülkenin geleceği ile ilgili çok önemli bir sürecin yaşandığını kaydeden Başkan Akyürek, “Şu anda 15 Temmuz niye başarısız oldu diye üzüntü içerisinde olanlar, bunun rövanşı nasıl alınır diye fırsat kolluyorlar. Sandıktan hayır çıkarsa hemen kaos çıkarmaya çalışacaklar. İsveç’te, Norveç’te anayasa mı değişiyor acaba? Alman Bild Gazetesi başlık atıyor ‘Atatürk yaşasaydı hayır derdi’ diye. Suriye’de, Irak’ta yaşananları görüyoruz, bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Dünyanın neresinde zulüm gören bir halk varsa gelip Anadolu’ya sığınır. Bu hep böyle olmuştur. Anadolu insanının sığınabileceği başka bir toprak yok. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi asla bozmamalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Cumhurbaşkanımız boşuna söylemiyor; Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle tek millet olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’e teşekkür
Çeltik Belediye Başkanı Mehmet Ekizoğlu, dünyadaki çoğu devletten daha büyük bir yüzölçümüne sahip olan Konya’da Yeni Büyükşehir Yasası sonrası çok büyük hizmetler yapıldığını belirterek, 3 yılda ilçelerine yapılan 20 milyon liralık yatırım için Başkan Akyürek’e teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlıkları tarafından organize edilen programlarda ilçe sakinlerinin talepleri kayıt altına alınarak geri dönüş sağlanıyor.