Başkan Altay, belediye personeli ile bayramlaştı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bayram sonrası ilk mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı.
Başkan Altay, belediye personeli ile bayramlaştı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bayram sonrası ilk mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı.

Sabah erken saatlerde Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetler, Tesisler ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan Başkan Altay, daha sonra sosyal tesislerde memur personelle bayramlaştı. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programına, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve bazı mahalle muhtarları da katıldı. Başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle personele teşekkür eden, tüm çalışanların ve ailelerinin bayramını kutlayan Başkan Altay, "Bayram dönemleri özellikle belediyecilik hizmetleri için kritik bir zaman dilimi. Kurban Bayramı öncesi ve sonrası, özellikle temizlik İşlerinde önemli bir efor sarf etmemiz gerekiyor. Çok şükür bu süreci sorunsuz bir şekilde hallettik" dedi.

"Milletin feraseti ve cesaretini hesap edemediler"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra idari olarak OHAL kapsamında ve çok önemli günlerden geçtiklerini ifade eden Başkan Altay, "Aslında ilk duyduğumuzda, "Bu devirde darbe mi olur?" derken, ilerleyen saatlerde bunun FETÖ tarafından gerçekleştirilen bir darbe girişimi olduğuna şahitlik ettik. Bu örgüt, 15 Temmuz akşamında alçakça bu millete silahlarını doğrultarak, ülkede rejimi değiştirmeye yönelik bir hareket içerisinde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bulunduğu yerde suikast girişiminde bulunmak için seçilmiş askerlerden oluşan bir timi göndererek emellerine ulaşmaya çalıştı. Boğaziçi Köprüsünü kapatarak tüm dünyaya darbenin mesajını verdi ve orada sadece ellerinde bayrak olan masum insanlara, gencecik çocuklara hiç acımadan insafsızca ateş etti. Birçok savaş atlatmış Gazi Meclisimiz ilk kez vuruldu. Bu milletin meclisini, bu milletin parasıyla alınmış uçaklarla, silahlarla vurma alçaklığını gösterdiler. Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Gölbaşı'nda Özel Harekat kuvvetlerini vurarak onlarca kardeşimizi şehit ettiler. Emellerine ulaşmak için her türlü alçaklığı yaptılar, hesap edemedikleri şey bu milletin feraseti, bu milletin cesaretiydi" dedi.

"Milletimizin mayasında kahramanlık var"

'Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin kahramanlığı ile darbe engellendi" diyen Başkan Altay, "Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü bu tüm dünyanın şaşkınlıkla izlediği büyük bir kahramanlık öyküsüdür. İnsanlar abdestlerini alıp eşleriyle, çocuklarıyla helalleşip tankların önüne adeta siper oldular ve çocuk, genç, yaşlı demeden her türlü kahramanlığı gösterdiler. Tarih kitaplarında yazan kahramanlık destanlarına şahit olduk. Ömer Halisdemir'lere, Erol Olçak'lara şahit olduk. Konya'da ciddi bir problem olmadı ama hava üssüne iş makinelerini sevk ettiğimizde, hiçbir arkadaşımız acaba orada ne ile karşılaşırım, bir silahlı çatışma olsa ne yaparım, başıma bir iş gelir mi tereddüdü yaşamadan normalden çok hızlı bir şekilde hava üssüne intikal ettiler. Kurumsal olarak bu terör örgütü ile birlikte mücadele ettik. Bu konuda bizimle birlikte mücadelede yer alan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bir ekip ruhuyla çok önemli hizmetler yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Tek yürek halinde, tek yumruk halinde hem mücadele etmeye hem de hizmet üretmeye devam edeceğiz. Biz ne kadar hizmet etsek bu millete olan teşekkürümüzü yerine getiremeyiz" dedi.

"Sadece kendimiz için değil, tüm dünyadaki mazlumlar için güçlü olmamız gerekiyor"

'15 Temmuz darbe girişimine; milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliği engel olmuştur" diyen Başkan Altay, "Kurumsal olarak yaptığımız projelerin bu birlik ve beraberliğe katkısı oldu, olmaya da devam edecek. Özellikle beşinci yılına girdiğimiz Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile gençlerimize, çocuklarımıza bizi biz yapan değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Vatanseverliği, cesareti, yardımseverliği öğretmeye çalışıyoruz. Binalar yapıyoruz, yollar yapıyoruz, parklar yapıyoruz ama gördük ki asıl önemli olan içerisindeki insan. Onu eğer iyi yetiştiremezseniz bir günde bütün kazanımlarınızı kaybedebilirsiniz. Onun için yaptığımız işlerin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Yine kütüphane hizmetlerimiz, çocuklara, gençlere ne kadar kıymetli bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bugünlerde yenisini hazırlamaya çalıştığımız Gençlik Merkezi'mizde gençlerimizle hemhal olmanın ne kadar önemli olduğuna hep birlikte şahitlik etti. Belki de en çok öne çıkan projemiz olan Çanakkale'ye gençlerimizi götürmenin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz akşamı hepimiz hissettik. Hepimizin kolaylıkla eleştirdiği, ne olacak bu gençliğin hali dediğimiz gençlerin, aynı kararlılıkla Boğaziçi Köprüsü'nde tankların önüne yatarak aynı kahramanlığı gösterdiğine şahit olduk. Aslında ektiğimiz tohumların ne kadar çabuk yeşerdiğini gördük. İçimizde ne kadar büyük bir cevherin yattığının farkına varmamız gerekiyor. Biz büyük bir milletiz. Sadece kendimiz için değil, tüm dünyadaki mazlumlar için güçlü olmamız gerekiyor. Bir olmak zorundayız, beraber olmak zorundayız. Ülkemize daha iyi bir geleceğe hazırlamak için daha çok çalışmalıyız. Bu konuda sorumluluk bizlerindir. Bizler ne kadar çok hizmet üretirsek, bizler ne kadar başarılı olursak, bizler ne kadar gençlerimize sahip çıkarsak bu millet o kadar güçlü olacak. Bu sadece kendi çocuklarımız için değil tüm ümmet coğrafyasındaki çocukların bizlerden beklentisi var. Milletimiz için projeler üretmeye devam edeceğiz. Ne kadar hizmet edersek edelim millete olan borcumuzu asla ödeyemeyiz" dedi.

"Kutlu bir yürüyüşün içindeyiz"

'Selçuklu Belediyesi olarak projelerimize devam edeceğiz" diyen Başkan Altay konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: "Önümüzde çok kritik bir 2 yıl var. Şu anda devam eden projelerimiz ve planladığımız işler var. Bunları yapmak için yeniden bir şahlanışa ihtiyacımız var. Onun için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kongre Merkezi tamamlanıyor, Sille Barajı tamamlanıyor, Otizm Merkezi tamamlandı. Bu saydığım işletmeler toplam 150 milyon TL. Hazırladığımız, üzerinde yoğun olarak çalıştığımız bir o kadar daha iş var. Şuanda devam eden ve ihalesi yapılacak işlerle beraber yaklaşık 300 milyon TL'lik iş yapıyoruz. Vatandaşın nerede bir ihtiyacı varsa bizim bunu karşılamak boynumuz borcu. Selçuklu'yu Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için hepinizin desteğine ve katkısına ihtiyacımız var. Bugüne kadar bu işleri birlik ve beraberlik içerisinde çok iyi yürüttük. Bundan sonra da vatandaşa hizmet etmek için gerekirse 25 saat çalışacağız ve üzerimizdeki sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz. Önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz. Bunlarla ilgili daha çok gayret edeceğiz. Sadece bina yapmakla kalmayacağız, Selçuklu'da yaşayan herkese dokunacağız. Burada yaşayan herkes için hizmet üreteceğiz. Özelikle gençlerimizi, vatan ve millet sevgisiyle aşılayacağız, çocuklarımıza bizi biz yapan değerlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Selçuklu'da bugün dünden daha iyi, yarın da bugünden daha iyi olacak. Biz kutlu bir yürüyüş içindeyiz, bu süreçte bizim yürüyüşümüze engel olmak isteyen hainlerin ne yaptığı ne dediği hiç önemli değil. Bu yoldan kimse bizi asla döndüremez."

Başkan Altay, belediye personeli ile bayramlaştı

Kaynak: