Başkan Altay, "Komşuluğu geliştirmeliyiz"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Horozluhan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Altay, Selçuk Sanayi Camii’nde kılınan namazın ardından esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
Başkan Altay, "Komşuluğu geliştirmeliyiz"

Selçuklu’da Cuma Buluşmaları’nın bu haftaki adresi Horozluhan Mahallesi oldu. Başkan Altay, Cuma Namazı sonrası vatandaşlarla görüştü. Yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Altay, gelen istek ve önerileri de dinledi. Programa Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

Bereketin, muhabbetin, sabrın, birlik ve beraberliğin zamanı Ramazan'a kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ramazan'ın gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizi, mazlum coğrafyaları ve tüm insanlığı kuşatmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.Bu özel ay bizler için af ve mağfiret geceleri olmakla beraber akraba, komşu ve dostlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi, küskünlüklerin unutulması için önemli bir fırsattır” dedi.

Özellikle büyük sitelerin olduğu mahallelerde komşuluk ilişkilerinin zayıfladığını ve bunun bizim gelenek-göreneklerimize ters olduğunun altını çizen Altay, "Hemşehrilerimizden özel bir ricam var. Ramazan Ayı komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek için bir milat olsun.  Komşularımızı ziyaret edelim, iftarlarımızı paylaşalım ve karşılıklı dualar alalım. Birlik ve beraberliğin temelinde aileden sonra komşuluk gelir. Hemşehrilerimize bu konuda önemli görevler düşüyor" dedi.

Teravih Buluşmaları Başlıyor

Selçuklu'da Ramazan ayında gelenek haline gelen “Teravih Buluşmaları”nın bu yılda devam edeceğini ifade eden Başkan Altay,"Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ramazan ayının güzelliklerini Selçuklu’da tüm hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Ramazan'ın hemşehrilerimiz ve tüm İslam coğrafyasında hidayet, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum” dedi