Başkan Altay: “Paylaşmanın ruhu kurbanda saklıdır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak Konyalıların, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Altay, “Yüce Allah’a bağlılığın tezahürü olan, bizleri büyük bir samimiyetle rabbimize yakınlaştıran Kurban, aynı zamanda paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolüdür. Paylaşmanın ruhu Kurban’da saklıdır” dedi.
Başkan Altay: “Paylaşmanın ruhu kurbanda saklıdır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Kurban’ın, paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolü olduğunu ifade eden Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde: “Yüce Allah’ın biz Müslümanlara bahşettiği, sevinç ve mutluluk vesilesi olan Kurban Bayramı’nı idrak etmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bayramlar hepimizin ortak heyecanı, ortak sevincidir. Birliğimiz, dayanışmamız ve kardeşliğimiz, bayramlarla birlikte daha da perçinlenir. Mahzun ve kederli gönüller bayramlarla huzur bulur. Haneler bayramların bereketiyle dolup taşar. Caddeler ve sokaklar bayramın o müstesna iklimiyle bizleri kucaklar.

Hamd olsun böylesine derin bir anlam ve maneviyatı içinde barındıran bir bayram olan Kurban Bayramı’na kavuştuk. Yüce Allah’a bağlılığın tezahürü olan, bizleri büyük bir samimiyetle rabbimize yakınlaştıran Kurban, aynı zamanda paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolüdür. Paylaşmanın ruhu kurbanda saklıdır.

Birlik ve beraberliğin, huzur ve sekinetin adresi Kurban Bayramı’dır. Dünyanın birçok yerinde baş gösteren savaş ve kargaşalardan kurtuluşun reçetesi, kurbanın bu gönülleri sarmalayan manevi atmosferidir.

Böylesine müstesna günlerde bizlere düşen, başta depremzede kardeşlerimizin yeniden güzel günlere kavuşmaları olmak üzere; ülkemizin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın kurtuluşu için dua etmektir. Düşene, darda olana el uzatmak, mazlumları, yetimleri ve öksüzleri sevindirmek, çocukların yüzünde gülücük olmak, gönüllere neşe ve huzur bırakmak için gayret göstermektir. Sofralarımızı kardeşliğe ve dostluğa açmak, kalplerimizi tüm hırs ve nefsi duygulara kapatmaktır.

Hayır kapılarının ardına kadar açıldığı bu özel vakitlerin, ülkemize ve tüm İslam beldelerine huzur ve bereket taşımasını diliyorum.

Tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, sağlık ve afiyetle nice bayramlara kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Hayırlı Bayramlar.”

Etiketler :