Başkan Altay,"Çocuklar bereketimizi arttırıyor"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların şivlilik sevincine ortak oldu.
Başkan Altay,"Çocuklar bereketimizi arttırıyor"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da gelenek haline gelen şivlilik bereketine ortak oldu.  İlk olarak sabah saatlerinde Selçuklu Belediyesi'nde ve Selçuklu sokaklarında şivlilik toplayan çocuklarla bir araya gelen Başkan Altay, daha sonra sosyal medyadan gelen davet üzerine Yazır Mahallesi TOKİ 640 Konutlarında düzenlenen programa katıldı. Başkan Altay, gün boyu çocukların farklı etkinliklerine katıldı ve çocuklarla tek tek ilgilendi. Altay çocuklara şivlilik poşeti de hediye etti.

sivlilik_coskusu---(4).jpg

Şivlilik geleneğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Altay, Konya'mıza has bir gelenek olan Şivlilik ve fener alayı geleneği unutulmamalı, gelecek nesillere aktarılmalı. Bu sabah gördük ki şehrimizin sokakları cıvıl cıvıl. Çocuklarımızın bu heyecanı üç aylar bereketimizi artırıyor. Konya, üç aylara çocukları mutlu ederek başlıyor. Bundan dolayı Allah’a şükür ediyorum" dedi.

Daha sonra Yazır Mahallesi Toki 640 Konutları yönetimi tarafından geleneksel Konya pişi  ikramına katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, komşuluk ilişkilerinin önemine değindi. Altay, "Komşuluk ve hemşerilik hukukuna sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle üç aylarda duaların kabul olduğu bir dönemde Afrin operasyonuna katılan ve vatan müdafaasında görev alan Mehmetçiklere dua edelim. Bu gece idrak edeceğimiz kandiller bizim için bir fırsattır. Hep beraber bu fırsatı iyi değerlendirelim" dedi.

sivlilik_coskusu---(1).jpg

Programa katılan Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ise;"Komşuların birlik beraberlik içinde imece usulüyle çalışmaları ve çocukları sevindirmeleri örnek olarak gösterilecektir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yazır Toki 640 Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uluçam, davete katılan Başkan Altay'a teşekkür etti.

sivlilik_coskusu---(6).jpg