Başkan Altay'dan ilçe ziyaretleri

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çeltik, Yunak ve Tuzlukçu’yu ziyaret ederek vatandaşla bir araya geldi.
Başkan Altay'dan ilçe ziyaretleri

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Adayları ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Çeltik, Yunak ve Tuzlukçu’da çeşitli programlara katılarak ilçe sakinleriyle buluştu.

YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI’NI EN İYİ UYGULAYAN ŞEHİR KONYA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçelerde düzenlenen programlarda Yeni Büyükşehir Yasası’nın önemine vurgu yaptı. Başkan Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası çıktığında en çok Konya tartışıldı. Bu kadar uzak mesafelerde, bu kadar büyük alanlarda Yeni Büyükşehir Yasası nasıl uygulanacak diye. Aradan geçen zamana bakıldığında, yapılan anketler ve tespitlerle Konya, Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan il olarak temayüz etti. Konyamızın her yerinde Büyükşehir Belediyemizin çok önemli yatırımları var. Bunda önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük payı var. Bu birlik ve beraberlik hareketidir. AK Parti her zaman birlikte hareket eden, kendini yenileyen ve geliştiren bir parti. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerden çok yüksek destek bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye büyük destek olmanızı diliyoruz. 2 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Konya’da miting yapacak. Bu büyük mitingde bütün hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanımıla buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

BELEDİYECİLİKİ AK PARTİ’NİN İŞİ

Önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, 14 yıllık görev süresi boyunca çok önemli yatırımlara hep birlikte imza attıklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Belediyecilik AK Parti’nin işi. Belediyecilik bizde bir misyondur. Konyamız hamdolsun çiçek gibi bir şehir haline geldi. Dünden bugüne çok büyük bir gelişme gösterdi . Türkiye’ye komplo kurmak için emperyalist ve sömürgeci güçler adeta yarışıyorlar. Türkiye’yi bir Suriye, Libya, Afganistan veya bir Irak konumuna düşürmek, bölmek, parçalamak ve geriletmek için mücadele ediyorlar. Cumhurbaşkanımızın zayıflaması için uğraşıyorlar. Coğrafyamıza barış getirebilmek için, parçalanmış ve yok olma aşamasındaki İslam dünyasının ayağa kalkabilmesini sağlayabilmek için, mazlum devletlere milletlere yardım edebilmek için itaat eden değil, çalışan, Büyük Türkiye’yi kuran ve büyük devletler, milletler ailesinde saygın bir konuma taşıyan bir yapıda olmamız lazım. Cumhurbaşkanımız bunun mücadelesini veriyor. Onun için Cumhurbaşkanımız ve kadrolarının arkasında dimdik duralım.”

BİZ BU MEMLEKETİN HİZMETKÂRIYIZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, muhalefetin ülkeye verebilecek bir şeyinin olmadığını dile getirerek, “Emin olun ki Cumhurbaşkanımız ve etrafındaki ekibi de Konya ile soluk alıp veriyor. Gönlünüz ne diyorsa, ben gönlünüze hitap ediyorum, lütfen şaşmayın. Yıllarca başka yerlerde başka partilerde olabilirsiniz. Her şeyin bir başlangıcı vardır. 24 Haziran da yeni bir başlangıç olsun. Bu tarafa gelin kucaklarımız açık. Sizleri bağrımıza basmaya hazırız. Çünkü biz bu memleketin hizmetkarıyız” ifadelerini kullandı.

ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da Avrupa ve batılı ülkelerin Türkiye’ye karşı bayrak açtığını söyleyerek şunları kaydetti: “Bizim müttefik dediklerimiz aslında hepsi Türkiye’ye karşı topyekûn bir saldırı içindeler. Avrupa’da toplantı yapmamıza müsaade etmeyenler terör örgütlerine her türlü desteği veriyorlar. Hepimizin tek bir derdi var, ülkemizin kalkınmasına gayret göstermek. Eksikliklerimiz var ama bu eksiklikleri giderecek tek parti de AK Parti’dir. Bizler için en büyük sermayemiz birlik ve beraberliğimiz. Bu durumu muhafaza ettikçe her türlü sorunun üstesinden geliriz.”

BÜYÜKŞEHİR YASASI SONRASI YAPILANLAR ORTADA

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Orhan Erdem ise konuşmasında Büyükşehir Yasası’na değindi ve yasanın Konya’daki yansımalarına dikkatleri çekti. Orhan Erdem, “Büyükşehir Yasası çok önemli bir kanundu ve kafaları çok karıştırdılar. Ama Konya gibi büyük bir coğrafyada çok kısa bir sürede sistem oturdu. Yapılan hizmetleri görüyoruz. Bir değişikliğin oturması 1 veya 1,5 yıl sürer. Ama şimdi oturmuş bir sistemde bizler yatırımlarımızı Büyükşehir’den çok daha kolay bir şekilde alabiliyoruz. Bakanlıkların yapacağı hizmetleri de bizler takip edeceğiz yürüteceğiz” diye konuştu.

Çeltik Belediye Başkanı Mehmet Ekizoğlu, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ile AK Parti Çeltik, Yunak ve Tuzlukçu İlçe Başkanları da ziyaretleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, adaylar ve teşkilat mensuplarına teşekkür ettiler.

Yerel Buluşmalar programlarının yanı sıra ilçe teşkilatları tarafından oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezleri’nin açılışları yapılarak belediyeler, teşkilatlar ve ilçe esnafları ziyaret edildi.

1-997.jpg

2-20180526181649.jpg

4-515.jpg

13-028.jpg

14-031.jpg

8-101.jpg

9-232.jpg

10-038.jpg

11-082.jpg

12-054.jpg