Başkan Arslan, çarşı esnafı ile buluştu

Çiğli'yi daha hareketli bir merkez haline getirmeye çalışan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Kasaplar Meydanında faaliyet gösteren esnafla...
Başkan Arslan, çarşı esnafı ile buluştu

Çiğli'yi daha hareketli bir merkez haline getirmeye çalışan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Kasaplar Meydanında faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi. Çarşı esnafıyla kahvaltı yapan başkan Arslan, meydan düzenlemesi hakkında bilgi verirken, bu süreçte esnafla birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Çiğli'nin tek çarşısı olan Kasaplar Meydanına daha fazla Çiğlilinin gelerek ticaret yaşamının hareketlendirilmesi için çalışma başlatan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, çarşı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete giren çarşı meydan düzenlemesi hakkında esnafı bilgilendiren Başkan Arslan, "Esnafımız yapım sürecinde biraz sıkıntı çekti ama sonuç ortada. Herkesin çok memnun olduğu meydanımız halkımızın ve esnafımızın hizmetinde" dedi.

Katılımcı belediyecilik anlayışı ile çarşı esnafının görüşlerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Hasan Arslan, "Nüfusumuz 190 bine ulaştı. Kentimizin büyümede ivme kazanmasını istiyoruz. Çiğlimizin tek meydanı var. Meydandaki fiziki düzenlemeler bitti ve halkımızın hizmetinde. Görüyorum ki esnafımız da çok memnun. Bundan sonra esnafımızı daha da hareketlendirmek için ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Çiğli halkını daha fazla buraya çekmek istiyoruz. Öncelikle nizami bir görünüşün gerekli olduğunu düşünüyoruz. Dış görünümü, vitrini güzel esnafımız olmalı. Tabela ve tenteler tek tip olmalı. Bu konuda esnafımızın düşüncesi ve önerisi bizim için çok önemli. Onların da desteğiyle güzel bir meydanımız olacak. Çiğlili vatandaşımız alış veriş için artık Çiğli'yi seçmeli, dolmuşa otobüse atlayıp başka ilçelere gitmemeli. Biz bunun için uğraşıyoruz, tüm çabamız bunun için" diye konuştu.

Çiğli çarşısının hak ettiği ilgiye kavuşmasının kendileri için önemini vurgulayan çarşı esnaflarından söz alanlar, Çiğli'nin merkez haline gelebilmesi için önerilerini dile getirdi. Çiğli esnafı birlikte hareket etmenin önemini vurgularken, Başkan Arslan, görüşleri de dikkate alarak yeni bir çarşı için hep birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA