Başkan Aslan’dan ‘19 Mayıs’ mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Aslan’dan ‘19 Mayıs’ mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında; mili mücadelenin nice yüz yıllara ulaşmasını temenni eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, "Yüz yıllardır gözünü Müslüman dünyasının topraklarına diken haçlı zihniyeti, Birinci Dünya Savaşında yenilgiye uğrayan ittifak devletlerinde olan Osmanlı Devletini parçalamak için ellerine büyük bir fırsat geçmiş oldu. Bu fırsatı kaçırmayan batılı işgalciler yurdun dört bir tarafını işgal etmeye başladılar. Bu işgal politikasına karşı halkın vatansever evlatları da boş durmadılar. İşgalcileri nasıl bertaraf edeceklerinin hesabını yaptılar. Mebusan Meclisinin dağıtılması ve İstanbul'a işgalcilere ait gemilerin gelmesi ile burada çalışma fırsatı kalmayınca, Mustafa Kemal Atatürk Anadolu'nun yolunu tuttu.16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a hareket etti.19 Mayıs 1919'da Samsun'a vardı. Anadolu topraklarının batılı Emperyalist ülkelerin saldırılarına karşı ilk başkaldırı meşalesi yakılmış oldu. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için ilk işaret fişeği atılmış oldu. Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu halkının vatan sevgisini, bağımsızlıklarına olan düşkünlüklerini, zillet altından yaşamaktansa, izzetleri ve onurları ile ölmeyi tercih edeceklerini biliyordu. Evet, özgürlük meşalesini Anadolu'dan yakmalıydı ve Atatürk de öyle yaptı. Bağımsızlığa götüren milli mücadeleyi Anadolu'dan başlattı ve başlattığı milli mücadele dalga dalga vatanın her tarafına yayıldı. Vatanın çeşitli yerlerinde yaptıkları kongrelerle mücadele ruhu vatanın her evladına anlatıldı ve bağımsızlık ruhu aşılandı. İşgalcilere karşı vatanın çeşitli yerlerinde direniş başlatan Kuva-yi Milliye Birlikleri arasında koordinasyon sağlanarak düzenli hale getirildi. Mustafa Kemal Atatürk, vatanı bağımsızlığa ve özgürlüğe götüren bu özgürlük destanını gençlere emanet etti. Atatürk; irfanı hür, vicdanı hür bir gençliğin vatanı ilelebet payidar kılacağına olan inancı tamdı. Oda bu güven ve inançla bu vatanın geleceğini gençliğe emanet etti. Atatürk hitabesinde; "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." Söylemiyle gençliğe olan güvenini dile getirmiştir. İnancına, kültürüne, geleneklerine, halkına, vatanına, milletine, bayrağına ve özgürlüğüne düşkün bir gençlik; vatanın ve milletinin geleceğini sonsuza kadar payidar kılacaktır. Mili mücadelenin nice yüz yıllara ulaşacağı umudu ve güveniyle 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

İHA