Başkan Ataç, Kırımoğlu’nu ağırladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Kırım Tatar Kongresi için Eskişehir'de bulunan, Kırım Tatarlarının Milli Lideri ve Kırım Tatar Milli...
Başkan Ataç, Kırımoğlu’nu ağırladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Dünya Kırım Tatar Kongresi için Eskişehir'de bulunan, Kırım Tatarlarının Milli Lideri ve Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu ağırladı. Kırımoğlu, Belediye binasında yer alan çeşitli sanat eserlerini de gezerek Başkan Ataç'tan bilgi aldı.

Dünya Kırım Tatar Kongresi için Eskişehir'de bulunan, Kırım Tatarlarının Milli Lideri ve Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay ve beraberindeki misafirler Tepebaşı Belediyesi'ne konuk olurken, Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen sunuma katıldılar. Burada izlenen Tepebaşı Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi'nde hizmete sunulan Abdülcemil Kırımoğlu parkı ile Tepebaşı Belediyesi'nin tanıtım filmini büyük beğeni gördü.

Ziyaret sırasında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Tepebaşı, 20-25 ilden daha büyük bir ilçe. 1999 yılından sonra hızla gelişerek bu noktaya geldi. Dışarıdan gelen insanların çok sevdiği, aydınlık, çağdaş bir beldeyiz. Tepebaşı halkının yüzü güler, zaten sloganımız da "Hayat Tepebaşı'nda". Sayın Kırımoğlu'nun adını verdiğimiz bir parkımız var. Bir de bildiğim kadarıyla Kırım Anıtı sadece Amerika'da ve Eskişehir'de var. Geçen sene biz o anıtın yerini değiştirdik. Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bölgeye aldık. Sayın Kırımoğlu'na ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ise Başkan Ataç'ın halkın sevgisini kazanmış değerli bir insan olduğuna dikkat çekerek, "Halkınız da sizi çok seviyor. Sevmemiş olsaydı sizi 3 kez belediye başkanı olarak seçmezdi. Başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. Ayrıca Kırım Tatarlarına verdiğiniz desteklerden dolayı da çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay da, görüşmeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

"Ben öncelikle bugün burada olmaktan çok mutlu olduğumuzu başkanımıza bildirmek istiyorum. Tepebaşı bölgesi Kırım tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bir ilçedir. Hatta az önce izlediğimiz Tepebaşı Belediyesi tanıtım filminin başrolünde de Kırım Tatarı arkadaşımız oynamaktadır. Başkanım hem parktan hem anıttan bahsetti. Tüm etkinliklerimizde Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi en öndedir. Başkan Ataç'a destekleri için çok teşekkür ediyorum."

Başkan Ataç, Kırımoğlu’nu ağırladı

Başkan Ataç, Kırımoğlu’nu ağırladı

Kaynak: