Başkan Aziz Yıldırım'dan PFDK'ya rest!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, PFDK'ya savunma göndermeyeceğini duyurdu.
Başkan Aziz Yıldırım'dan PFDK'ya rest!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bir televizyon kanalındaki açıklamaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında Yıldırım, PFDK'ya savunma göndermeyeceğini duyurdu.  

Televizyon programında, sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunduğunun ileri sürüldüğünü belirten Yıldırım, 48 saat içinde de savunmasının istendiğine dikkati çekerken, "TFF tasarruflarıyla ilgili düşüncelerini ifade edenlerin her defasında disipline sevki artık rutin hale gelse de hiçbir şekilde tarafımızca kabul edilebilecek bir husus değildir. Yapılan hukuka aykırı, düşünce ve ifade hürriyetini sınırlamaya matuf sevk işlemlerine meşruiyet kazandırmamak adına, herhangi bir savunma yapmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübünün, 3 Temmuz sürecinde mağduriyete uğradığına vurgu yapan Yıldırım, "Bu hunhar saldırı karşısında, tarafsızlık ile sessiz kalarak suça iştiraki birbirine karıştıran tüm yetkililer ve ilgililer, ne ilginçtir ki ilk kez kulübümüz adına haklı haykırışımız karşısında harekete geçmiştir. Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak açık bir kanalda tarafıma sorulan tüm sorulara, bu bağlamda da TFF'nin işlem ve tasarrufları ile ilgili konulara ilişkin olanlara da cevap vermek hakkım olduğu düşüncesindeyim. Ancak gönderilen disipline sevk yazısından anlaşıldığı kadarıyla, TFF'nin, tasarruflarının kendi paydaşları tarafından tartışılmasını istemediği ve her tasarrufunun mutlak doğru kabul edilmesini istediği anlaşılmaktadır." görüşlerini paylaştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası TFF'nin, örgüt mensuplarının temizlenmesi amacıyla yönetim kurulu dışındaki tüm kurulların istifasını istediğini hatırlatan sarı-lacivertli kulübün başkanı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sonradan bu kurullar, TFF tarafından yapılan atamalar neticesinde yeniden oluşturulmuş ancak bu tasarruftan saatler sonra kurullarda yeniden önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu işlemler yapılırken TFF tarafından, ne kamuoyuna ne de kendi üyesi olan kulüplere hiçbir açıklamada bulunulmamıştır. Daha önce kurullarda görev alıp da yeniden seçilmeyen üyeler, FETÖ ile bağlantılı olduğu için mi görevlendirilmemiştir, yoksa başka hususlar mı etkili olmuştur? TFF neden bu konuda kamuoyuna açıklama yapmamaktadır? TFF'nin paydaşı olarak bu hususları bilmemiz en doğal hakkımız değil midir? Yarın TFF yönetiminden birilerinin FETÖ ile irtibatlı olduğu ortaya çıkarsa, sorumlusu kim olacaktır? Bu hususa ilişkin sorularımızın, düşünce ve bilgilerimizin kamuoyu önünde tartışılması neden TFF tarafından sportmenliğe aykırı bir davranış olarak değerlendirilmektedir? Bu hususun takdiri kamuoyunundur."