Başkan Bahçeci'den Kur'an kurslarına ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezindeki camilerdeki yaz Kur'an kursları ve dini eğitim alan öğrencileri ziyaret etti.Belediyeden...
Başkan Bahçeci'den Kur'an kurslarına ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent merkezindeki camilerdeki yaz Kur'an kursları ve dini eğitim alan öğrencileri ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Bahçeci, Kur'an kursları eğiticileri ile görüşerek onların taleplerini aldı, öğrencilerle beraber ders dinledi ve sohbet etti.

Ziyarette konuşan Bahçeci, öğrencilerin hem boş vakitlerini değerlendirdiğini hem de dini eğitim aldıklarını hatırlatarak, okulların kapanması ve öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle birlikte zamanlarını değerlendirdiklerini aktardı.

Ailelerin çocuklarının spor, kültür, sanatsal faaliyetlerin yanında özellikle Kur'an ve dini bilgiler öğrenmeleri için camiler, Kur'an kursları, mescitler gibi yerlere gönderdiklerini, öğrencilerin Kur’an ve dini bilgiler öğrenmelerinin ise kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu yaşlarda Kur'an öğrenmek sizin açınızdan son derece önemli. Bir binanın temeli sağlam olmazsa o bina sağlam bir şekilde yükselmez. Temelleri ne kadar sağlam olursa geleceğiniz o kadar sağlam olur. Manevi ve milli değerlerinize bağlılık, vatan sevgisine sahip olma, iyi insan olma gibi değerleri bu yaşlarda bu kurslarla kazanırsınız. Cami ve Kur'an kursuna yaz aylarında gitmek ayrı bir güzelliktir. Yeni arkadaşlar ediniyorsunuz. Bu yüzden orada da sosyalleşmiş oluyorsunuz. Aldığınız kurslarla kişisel gelişiminize de katkı sağlıyorsunuz. Bizlerin amacı hem sizin istediğiniz alanlarda eğitim almanız hem de vatana millete hayırlı evlatlar olmanız. İnşallah daha da başarılı olursunuz."

Bahçeci, çocuklara belediyenin yayınlarından kitapları hediye etti.

Kaynak: