Başkan Çerçioğlu, yaşananlara rağmen birlik mesajı verdi

Aydın'da AK Parti İl Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrı ayrı düzenlenen ve kısa süreli gerginliğin yanı sıra arbedeyle sonuçlanan...
Başkan Çerçioğlu, yaşananlara rağmen birlik mesajı verdi

Aydın'da AK Parti İl Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrı ayrı düzenlenen ve kısa süreli gerginliğin yanı sıra arbedeyle sonuçlanan demokrasi nöbetlerinde Başkan Özlem Çerçioğlu'na ait konuşma metninin yırtılma anı kameralara yansıdı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun büyükşehir belediyesi çalışanları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdiği "Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkıyoruz" yürüyüşünün ardından AK Parti İl Teşkilatı tarafından Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen "Demokrasi Nöbeti"nde halkı selamlamak istemesi üzerine CHP ve AK Parti'liler arasında kısa süreli gerginlik ve arbede yaşanmıştı.

Yapılan yürüyüşün ardından kent meydanında halka hitap etmek isteyen Başkan Çerçioğlu'nun kürsüsünün platforma konulmasına o esnada bir grup vatandaş engel olmak istedi. Aynı anda AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş ise Başkan Çerçioğlu'nun konuşma metni ve darbeye karşı hazırlanan Büyükşehir Belediyesi bildirisi bulunan kağıdı başkanın korumasının elinden bir anda alarak yırttı. Seda Sarıbaş'ın Başkan Çerçioğlu'nun konuşma metnini ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin darbeye karşı yayınladığı bildiriyi alarak yırtıp atması kameralar tarafından an ve an görüntülendi.

Seda Sarıbaş'ın tavrı karşısında AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, "Başkan Çerçioğlu'nun konuşma metnini geri verin" çağrısı yapmak zorunda kaldı. Platformda yaşananlar meydanda gerginliğin bir anda yükselterek karşılıklı iki gruptaki vatandaşların tahrik olmasına sebep oldu.

Başkan Çerçioğlu Birlik Mesajı Verdi

Yaşanan gerginliklerin ardından meydandan ayrılmayarak platforma çıkan Başkan Çerçioğlu, birlik ve kardeşlik mesajları vererek "Bu kent meydanını 15 Mart 2014 yılında hizmete açtığımızda, barışın ve demokrasinin meydanı olsun temennisinde bulunmuştum. Bugün görüyorum ki bu amacımıza ulaşmışız. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bizlerin gidecek başka bir ülkesi yok. Birlik, beraberlik ve demokrasi içerisinde yaşamak zorundayız" dedi.

Başkan Çerçioğlu konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı yayınladığı bildiriyi de vatandaşlarla paylaştı.

Başkan Çerçioğlu, yaşananlara rağmen birlik mesajı verdi

Başkan Çerçioğlu, yaşananlara rağmen birlik mesajı verdi

Kaynak: