Başkan Çetin, Balkanlar’da 15 Temmuz’u anlattı

Meclis üyeleri ile birlikte Balkanlara çalışma ziyaretinde bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptığı görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimini ve Türk halkının buna karşı gösterdiği kahramanlığı anlattı.
Başkan Çetin, Balkanlar’da 15 Temmuz’u anlattı

Kosova ziyaretleri kapsamında NATO Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk askerinin konuşlandığı Sultan Murad Kışlasını ziyaret eden Başkan Çetin ve beraberindeki heyet, Boşnak Devlet Bakanı Rasim Demiri, Kosova Meclisi'nden Türk Milletvekilleri Fikrim Damka ve Meferra Şinik ile de bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Türkiye'deki yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve bun karşı Türk milletinin gösterdiği kahramanlığı anlatan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Türkiye büyük bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu belayı def ettik. Ülkemize karşı hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'yü ve milletimizin demokrasi zaferini dünyanın her yerinde anlatmamız gerekiyor. Bu konuda yurt dışında bulunan değerli bürokratlarımıza, diplomatlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşüyor" dedi.

"Türkiye varsa biz burada varız"

Pursaklar heyetini kabulünde açıklamalarda bulunan Kosova Meclisinin Türk kökenli Başkanvekili Fikrim Damka ve Türk Milletvekili Müferra Şinik ise önemli değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye varsa biz burada varız. Türkiye ne kadar güçlü ise bizler ve Kosova o kadar güçlüdür. Kosova'nın bağımsızlık mücadelesinin başladığı ilk günden itibaren karşılıksız yanımızda olan tek ülke, anavatanımız Türkiye'dir. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin yöneticileri her zaman yanımızda oldular.Eğitimden sağlığa, tarımdan tarihi eser restorasyonlarına kadar Kosova'yı her zaman desteklediler, belediyeler ve STK'larda her zaman bizlerin yanında yer aldı, onlardan biri de Pursaklar Belediyesi'dir. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır."

Pursaklar heyetinde yer alan EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren de yaptığı açıklamada "Osmanlı bakiyesi olan bu topraklara ve burada yaşayan soydaşlarımıza sahip çıkmamamız, ülkemizin desteğini güçlü bir şekilde hissettirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Başkan Çetin, Balkanlar’da 15 Temmuz’u anlattı

Başkan Çetin, Balkanlar’da 15 Temmuz’u anlattı

Kaynak: