Başkan Demircan’dan sağlıklı yaşam merkezi müjdesi

Vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen seminere katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kasımpaşa'ya...
Başkan Demircan’dan sağlıklı yaşam merkezi müjdesi

Vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen seminere katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kasımpaşa'ya sağlıklı yaşam merkezi yaptırıyorum. Bu Sağlıklı Yaşam Merkezinde ne yememiz gerektiğini, ne içmemiz gerektiğini sürekli anlatan ve bu konularda sürekli eğitim veren programlarımız olacak" dedi.

Beyoğlu Belediyesi vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek için seminerleri düzenlemeye başladı. Daha önce 15 ayrı Semt Konağında düzenlenen seminerlerin ardından son olarak Beyoğlu Belediyesinin ve özel bir hastanenin işbirliğinde Sağlıklı Yaşam Semineri düzenlendi. Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ebeveynlere sertifikaları takdim edildi

'Mikrobiyata ve Beslenme" konulu seminerde, bağırsak sağlığı hakkında vatandaşları bilgilendiren Beslenme Uzmanı Mahya Sultan Tosun daha sonra soruları cevaplandırdı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle takip edilen seminerin sonunda Başkan Demircan, Beyoğlu Belediyesinin ile özel bir hastanenin işbirliğinde hayata geçirilen Ebeveyn Okulu Programına katılan 45 kursiyere sertifikaları takdim etti.

Başkan Demircan'dansağlıklı yaşam merkezi müjdesi

Vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kasımpaşa'ya sağlıklı yaşam merkezi yaptırıyorum. Bu Sağlıklı Yaşam Merkezinde ne yememiz gerektiğini, ne içmemiz gerektiğini sürekli anlatan ve bu konularda sürekli eğitim veren programlarımız olacak. Sağlık konusunda alanlarında uzman değerli hocalarımızı da davet edeceğiz. Orada vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam için neler yapmaları gerektiğini anlatan seminerler verecekler. Çünkü insanlarımız sağlıklı bir yaşam için ne yemesi ve içmesi gerektiğini tam olarak bilmiyor. Vücudumuzun kendi içerisinde bir dengesi var. O dengeyi bozmayacak şekilde beslenmemizde dikkat edebilirsek sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz" dedi.

Sağlıklı beslenerek hastalıklardan korunmak mümkün

Beslenme Uzmanı Mahya Sultan Tosun ise, " Bilinçli anne ve babaların oluşturulması adına ebeveynlere yönelik güzel programlar yapıldı. Bugün de özellikle son dönemlerinde çok güncel bir konusu olan bağırsak sağlığı hakkında bir takım bilgiler verdim. Sağlıklı beslenmenin öneminden bahsettim. Bazı kronik hastalıkların beslenme ile ne kadar etkili olabileceğini ve beslenmeye verdiğimiz değer ile bu tür hastalıklardan nasıl kurtulabileceğimizi anlatmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

İHA