Başkan Erdoğan: "Tepkimizi en güçlü şekilde göstereceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kurban Bayramının birinci gününde İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki geldi. Erdoğan, "Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu açıklamaları dünya basınında yankı uyandırdı.
Başkan Erdoğan: "Tepkimizi en güçlü şekilde göstereceğiz"

İsveç'te İslam düşmanlığının ardı arkası kesilmiyor. Son zamanlarda devlet polisinin korumalığında Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya bir yenisi daha eklendi. Salwan Momika isimli kişi Kurban Bayramının birinci gününde bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bu alçak saldırının ardından İslam aleminden tepkiler peş peşe gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, NATO üyeliği için Türkiye'den onay bekleyen İsveç'e sert tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Teşkilatıyla Bayramlaşma Programına video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat üyeleriyle bayramlaşarak açıklamalarda bulundu.

''ALÇAKLIĞA GÖZ YUMANLAR EMELLERİNE ULAŞMAYACAKTIR''

Erdoğan, ''Müslümanlar olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbi aynı manevi iklimde huzur ve sükun buluyor. Ancak İslam ve insanlık düşmanları polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

''BATILI KABİR ABİDELERİNE ENİNDE SONUNDA ÖĞRETECEĞİZ''

Türkiye'nin tahrik siyasetine de, tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğinin bilinmesini istediğini belirten Erdoğan, ''Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlılıkla mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz'' diye konuştu.

''MÜSLÜMANLARI AŞAĞILAMAK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini gündemine taşıyan Yunan Ta NEA, 'Müslümanları aşağılamak ifade özgürlüğü değildir'

Erdoğan'ın İsveç'i çok sert sözlerle eleştirdiği belirtilen haberde "Müslümanlara hakaret etmenin bir ifade özgürlüğü meselesi olmadığını kibirli Batılılara öğreteceğiz." sözleri kullanıldı.

TÜRKİYE'NİN VETO KARARINI HATIRLATTI

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce de İsveç'i raydan çıkmaması gerektiği konusunda uyardığını ifade ederken, Erdoğan'ın Ocak ayında İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması eylemi sonrası İsveç'in NATO başvurusuna veto verdiğini hatırlattı.

REUTERS DA GÜNDEMİNE ALDI

Reuters da Erdoğan'ın ''Müslümanların kutsal değerlerine hakaret etmenin ifade özgürlüğü olmadığını kibirli Batılılara öğreteceğiz." sözlerini vurguladı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Danimarkalı aşırı sağcı İsveç siyasetçilerinden Rasmus Paludan da daha önce Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde 2 defa Kur'an-ı Kerim'i yakarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e de (Sav) hakaretlerde bulunarak alçak saldırıda bulunmuştu.

Etiketler :