Başkan Günay’dan İsrail ordusuna tepki

Aliya İzzetbegoviç Cami Güzelleştirme ve İmar Derneği Başkanı İbrahim Günay, İsrail askerlerinin Filistin’deki bir camiye ayakkabılarıyla girip mihrapta Yahudi duası okumasına tepki gösterdi.
Başkan Günay’dan İsrail ordusuna tepki

İsrail ordusu, kuşatma altında tuttuğu Filistin’de katliamlarına devam ediyor. Ne yazık ki insan hakları savunuculuğunu üstlenenler her zaman olduğu gibi insanlık dramına yine sessiz kalıyor. İsrail askerleri, Batı Şeria'daki bir camiye baskın düzenleyip hoparlörlerden Yahudi duası okudu. Çirkin saldırı tüm dünyada tepki çekti. Aliya İzzetbegoviç Cami Güzelleştirme ve İmar Derneği Başkanı İbrahim Günay da Allah’ın evi olarak kabul edilen camiye yönelik çirkin saldırıyı nefretle kınadığını ifade etti.

aliya-izzetbegovic-cami-guzellestirme-ve-imar-dernegi-baskani-ibrahim-gunay.jpg

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği ve 11 kişinin öldüğü baskın devam ediyor. Bölgedeki saldırılarını sürdüren İsrail askerleri, bir camiye ayakkabılarıyla girip, mihraba çıkarak mikrofonla Yahudi duası okudu. Camiye yapılan çirkin saldırı Filistinliler ve birçok Müslüman tarafından büyük tepki çekti.

İsrail askerlerinin, ibadethanenin kutsallığını hiçe sayan provokasyonlarını şiddetle kınadıklarını belirten Aliya İzzetbegoviç Cami Güzelleştirme ve İmar Derneği Başkanı İbrahim Günay, İslam’ın kutsal değerlerini hedef alan saldırıların bir an önce son bulması ve provokasyonları gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :