Başkan Hasan Akgün: “Belediyeciliğin omurgasını artık sosyal belediyecilik oluşturuyor”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Murat Karayalçın, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği fuarda "Türkiye'de yerel yönetimler,...
Başkan Hasan Akgün: “Belediyeciliğin omurgasını artık sosyal belediyecilik oluşturuyor”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Murat Karayalçın, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği fuarda "Türkiye'de yerel yönetimler, yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle açılan fuar, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. 25 belediye, 25 yayınevi ve 17 sahafın katılımıyla gerçekleşen fuarda Büyükçekmece Belediyesi de açtığı stantla ziyaretçilerini ağırladı. Büyükçekmece Belediyesi fuar süresince pek çok etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Murat Karayalçın, "Türkiye'de Yerel Yönetimlerde Sosyal Belediyecilik" konusu hakkında söyleşide bulundu.

"Belediyeciliğin omurgasını artık sosyal belediyecilik oluşturuyor"

Söyleşide Konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Günümüzde geldiğimiz nokta itibariyle belediyeciliğin omurgasını artık sosyal belediyecilik oluşturuyor. Biz de vatandaş sokakta gezerken yol, kanal, su, park yerine daha çok sosyal faaliyetler içeren konuları soruyorlar ve sorguluyorlar. Geldiğimiz nokta eğer belediye başkanları sadece kanal yapmaya, yol yapmaya saplanıp kalıyorsa seçim kaybediyorlar. Dolayısıyla sosyal belediyecilik baskın çıktı" dedi. .

"Belediyenin saydamlaştırılması gerekiyor"

Belediyecilikle ilgili fikirlerini ifade eden Murat Karayalçın, "Katılımı, halkın katılımını çok tılsımlı bir sözcük olarak görüyorum. Birincisi o, ikincisi de saydamlık. Belediyenin saydamlaştırılması gerekiyor. Parayı nasıl kullanıyorsun? Kime veriyorsun? Ödemeleri nasıl yapmışsın? Bunların hepsinin böyle saydam ve cam gibi olması lazım" dedi.

Fuar 17 Aralık Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

İHA