Başkan Karabacak ASRİAD Konya’ya konuk oldu

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak ve Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül, Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanlığı’nın Korukent Restaurant’ta düzenlenen haftalık toplantısına konuk oldu.
Başkan Karabacak ASRİAD Konya’ya konuk oldu

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, ASRİAD Konya Şube’si olarak kuruldukları günden bu yana Konya ekonomisine ve istihdamına katkı sağladığına dikkat çekerek, “100 civarı üye sayımız ile başta Konya ekonomisi olmak üzere Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Toplantımıza katılan bizleri onurlandıran Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak ve Konya Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Odası Başkanı Mehmet Ünlügül’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, ASRİAD Konya Şubesi’nin Konyalı işadamları ve Konya ekonomisi için önemli olduğunu belirterek, “KONESOB’a bağlı yaklaşık 58 bin işletme bulunmaktadır. Bu işletmeler yanlarında çalışanlarla birlikte Konya ilindeki istihdama ve üretime önemli bir katkı sağlamaktadır. Gelişen ekonomik koşullar esnaf ve sanatkarların hayat boyu öğrenme kültürü edinerek değişim ve dönüşüm süreci yaşamasını gerektirmektedir. KONESOB esnaf ve sanatkarların yeni teknolojileri kullanarak, iyi uygulamaları görerek işlerini geliştirmeleri ve il ekonomisine katkı sağlamalarını hedeflemekte, mesleki eğitim veren okul ve kurumlarla hem esnaf ve sanatkarların hem de yanlarında çalışanların teorik ve pratik eğitimin sağlanmasında işbirliği yapmaktadır. KONESOB bünyesinde Mesleki Eğitimi Geliştirme Kurulu ve İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu olmak üzere, yönetim kuruluna işletmelerin mesleki eğitimle ilgili ihtiyaçlarını tespit ederek ve öneriler geliştirerek danışmanlık desteği sunan iki kurul bulunmaktadır” dedi.

Etiketler :