Başkan Karaçanta, ‘darbeye karşı milli irade’ toplantısına katıldı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Darbeye Karşı Milli İrade" toplantısına katıldı.
Başkan Karaçanta, ‘darbeye karşı milli irade’ toplantısına katıldı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Darbeye Karşı Milli İrade" toplantısına katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve TBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Başkanlığı'nda düzenelenen "Darbeye Karşı Milli İrade Toplantısı'na katılan Başkan Karaçanta, Türkiye'de darbeyi en şiddetli yaşayan illerden birisinin Kars olduğuna dikkat çekti.

Taksim'de bir otelde gerçekleştirilen, "Darbeye Karşı Milli İrade Toplantısı'na TBB üyeleri ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldıklarını ifade eden Başkan Karaçanta, darbecilere Türk milletinin gereken cevabı verdiğini söyledi.

Başkan Murtaza Karaçanta, "Darbeyi en şiddetli yaşayan illerden birisi Kars oldu. Karslılar 15 Temmuz gecesi darbeci zihniyete gereken cevabı verdi" dedi.

Toıplantının açılış konuşmasını yapan TBB Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün burada darbeye karşı milli irade toplantısı yapmak üzere buluştuk. Millet olarak ayağa kalktık. Devletlerin tarihinde büyük dönüm noktaları vardır. Öyle şeyler yaşanır ki bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Darbe vurmak istediler, milletin sillesiyle karşılaştılar. Halkın üzerine ateş açtılar, korkutmak, sindirmek istediler, sokağa çıkma yasağı, sıkıyönetim ilan ettiler" diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve TBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Başkanlığı'nda düzenelenen "Darbeye Karşı Milli İrade Toplantısı'nda birlik beraberlik mesajları verildi.

Kaynak: