Başkan Karaosmanoğlu, “17 Ağustos’un acısı kalbimizde”

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 17'inci yılında bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Depremden çıkardığımız...
Başkan Karaosmanoğlu, “17 Ağustos’un acısı kalbimizde”

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 17'inci yılında bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Depremden çıkardığımız derslerle Kocaeli'yi küllerinden yeniden inşa ettik" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla 17 Ağustos Marmara Depreminde ölenlere rahmet yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diledi. Başkan Karaosmanoğlu mesajında "Asrımızın en büyük felâketlerinden biri olan deprem, her aileden birkaç kişiyi aramızdan aldı. Sevdiklerimizi kara toprağa verdik. Bu gün geriye baktığımızda, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden 17 yıl geçtiğini görüyoruz. Bu geçen 17 yılda pek çok dersler çıkartılması ve tedbirler alınması gerekiyordu.Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak dersimize iyi çalıştık, vazifemizi yaptık. Bugün Kocaeli'nde yaşadığımız mekânlar artık plânlı, programlı bir şekilde inşa ediliyor. İnşaatlarda ben yaptım oldu, devri bitti" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"2004 ile birlikte Kocaeli'nde yeni bir çağ başladı. Kocaeli bugün deprem hazırlığı bakımından dünyanın en güvenli kentlerinden birisidir. Halkımızın sağlığı ve güvenliğini her şeyin önüne koyarak, hiçbir istisna kabul etmeden, ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Göreve gelir gelmez "KUTAS" adını verdiğimiz uydu takip sistemini hayata geçirdik. Kentsel Dönüşüm ile şehri yeniden yapılandırdık. İtfaiye aracının dahi giremediği dar sokakların yerine, şehrin kuzey-güney arterini bağlayan Umuttepe Yolu'nu açtık! Fay hattına paralel olarak doğu-batı istikametinde gelişen kenti kuzey-güney istikametine yönlendirdik."

"TOKİ ve Kent Konut tarafından ilimize, 20 bin'den fazla planlı ve güvenli konut kazandırdık. Böylece binlerce aileye güvenli yaşam alanları açtık sağladık. Büyükşehir Belediyemizin itfaiye teşkilâtını güçlendirdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi İşbirliği İle Kocaeli İçin Zemin Sınıflaması Ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesini hayata geçirdik. Deprem Tehlikesine Yönelik İvme Ölçer Cihaz Konuşlandırma ve Sismolojik İzleme Merkezi ve Merkezi Sismik Ağa Bağlanma ve Yerel Sismik Aktivite İzleme Projelerini hayata geçirdik. Deprem Simülasyonu Merkezimiz ile gelecek nesli bilinçli olarak yetiştiriyoruz. Depremden çıkardığımız derslerle Kocaeli'yi küllerinden yeniden inşa ediyoruz. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü tedbiri alıyoruz. Ancak herkesin kendisinin de alması gereken bir kısım önlemler olduğu, asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Sözlerime son verirken 17 Ağustos Depremi'nde vefat etmiş olanlara Yüce Allah'tan rahmet, kalanlara ise baş sağlığı diliyorum. Rabbim, bu acıları kimseye tekrar yaşatmasın."

Kaynak: