Başkan Karaosmanoğlu, Gebze’de STK’larla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze çalışma ofisinde Dilovası ve Darıcalı STK'larla bir araya geldi.
Başkan Karaosmanoğlu, Gebze’de STK’larla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze çalışma ofisinde Dilovası Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Ruhin Arın, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Nevzat Aytekin ile yönetimlerini konuk etti. 15 Temmuz darbe girişiminin de ele alındığı görüşmelerde Başkan Karaosmanoğlu, "Ülkemiz üretirken, dünya ile rekabet eder duruma geldi. Batının bunu hazmedemediğini görüyoruz. Üçüncü havalimanın yanı sıra gerçekleştirilen birçok proje dünyada marka olmuştur. Bu nedenle siyasetin amacı ülkemizin gelişimi için taş üstüne taş koymaktır" dedi.

İlk olarak Dilovası Köyü Yardımlaşma Derneği yönetimini ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, görüşmede Çerkeşli futbol sahasının yapımının tamamlandığını ifade ederken, "Dilovası için önemli olan arıtma tesisimizin de bütün çevresini yeşillendirecek ve ağaçlandıracağız. Dil deresinde ki çalışmalar bittiğinde çok güzel bir alana sahip olacağız. İnsanımız için çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dilovası Köyü Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı ve Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Numan Akdoğan'da, Demirciler konağı ve tarihi çeşmelerin korunması nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Birliktelikte geçmişin değerlerine önem verdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu'da, "Tarihi miraslarımızı koruyor ve onları restore ederek de topluma kazandırıyoruz. Kent kimliğinin korunmasında bu projeler çok önemlidir. Bizi biz yapan bu emanetlerin geleceğe yansıması için Kocaeli'de projeler üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

Darıca Karslılar Derneğinin ziyaretinde sosyal sorumluluk projeleri üzerinde durulurken, gençlik çalışmalarının STK'larla birlikte yapılmasının önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Gençlerimiz sokaklarda başıboş hareket etmemelidirler. Eğitim, kültür, spor ve meslek alanlarında gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine bizlerde imkân hazırlıyoruz. Büyükşehir olarak bunu Kılavuz Gençlik projesiyle sahada uyguluyoruz. Bu çalışmalarda bizlerin en büyük destekçisi sivil toplum kuruluşlarıdır" dedi.

Dernek yönetimi sosyal projeler için Başkan Karaosmanoğlu'na da teşekkür ettiler.

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze’de STK’larla buluştu

Kaynak: