Başkan Karaosmanoğlu’dan 15 Temmuz ve şehitler vurgusu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Kocaeli'deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği görüşmelerde, 15 Temmuz ve şehitlerin büyük hatırası ön plana çıktı.
Başkan Karaosmanoğlu’dan 15 Temmuz ve şehitler vurgusu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. STK'ların gözünden yerel yönetimlerin hizmet politikalarının konuşulduğu birlikteliklerin son halkasında, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi ve o geceki şehitlerle gazilerin kahramanlıkları ön plana çıktı. Erzurum Dernekler Federasyon Başkanı Tekin Dursun ve kadın kolları, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Derince Nakliyeciler Kooperatif Başkanı İbrahim Yağız ve İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkanı Halil Atay ile yönetimleri, Başkan Karaosmanoğlu'nun konuğu oldu. Görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimi ve sonraki süreçler hakkında konuşulurken, o gece şehit olanlar bir kez daha rahmet anıldı, gazilere de acil şifalar dilendi.

Ziyarette konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu evimizde Çanakkale Savaşı Sergisini, Kurtuluş Savaşı Sergisini, Kore Savaşı Sergisini ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Şehitleri ve Gazileri sergilerimizi gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm vatandaşlarımız her zaman gelip ziyaret edebileceklerdir. Gençlerimiz, bugünlere kolay gelinmediğini ve bunun için büyük bedeller ödendiğini öğrenecekler. Geçmişini bilmeyenin, geleceği de olamaz! Bu nedenle okullardaki öğrencilerimiz inşallah buraya gelecek, bilgi alacak, fırsat buldukça oradaki gazilerimizle de tanışacaklar" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu’dan 15 Temmuz ve şehitler vurgusu

Kaynak: