Başkan Mehmet Tutal’dan kan bağışı çağrısı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılay’a kan bağışında bulunarak, vatandaşlara da düzenli olarak kan bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu.
Başkan Mehmet Tutal’dan kan bağışı çağrısı

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılay’a kan bağışında bulunarak, vatandaşlara da düzenli olarak kan bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu. 

Türk Kızılayı’nın gönüllü kan bağışını artırmak amacıyla yürüttüğü kan bağış kampanyasına Seydişehir’den tam destek geldi. Seydişehir Kızılay Şubesi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ümit Sezgin, Askerlik Şube Başkanı Teğmen Fırat Ekinci, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, STK başkanları ve diğer protokol üyeleri destek verdi. Rutin olarak her 3 ayda kan bağışı aracının Seydişehir’e geldiğini ifade eden Kızılay Şube Başkanı Tevfik Balcı, farkındalık oluşturmak ve insanları kan bağışına teşvik etmek için kampanyaya destek verdiklerini söyledi.

Başkan Tutal, “Tıp alanında insanoğlunun bu güne kadar üretemediği tek şey kan. Dolayısı ile insanın insana muhtaç olduğu ana madde. Kan vermenin insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğunu biliyoruz. Kişi hem kendi sağlığının korunmasında, hem de diğer insanlara faydası olması açısından kan vermenin gerekli olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı Kızılay’a destek olmak için buradayız” dedi.