Başkan Özaltun Beyşehir’i dünyaya tanıtmak istiyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’i dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.
Başkan Özaltun Beyşehir’i dünyaya tanıtmak istiyor

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir, Hüyük ve Derebucak Sivil Toplum Platformu’na mensup sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerle düzenlenen yemekli istişare toplantısında bir araya geldi. Buluşmada Beyşehir ve bölgesi için üretilebilecek projeler ve yörenin geleceği ile ilgili konular masaya yatırıldı. Göl kenarındaki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’i birçok kişi ve kentin tanıdığını ancak bunu yeterli görmeyip dünyanın tanımasını istediklerini belirterek, “Bizim sloganımız şu; ‘dünyadaki cenneti görmek istiyorsanız Beyşehir’e gelin’ diyoruz. Tabi bu sloganı sadece Beyşehir ve Konya’da söylemek istemiyoruz, dünyaya yaymak istiyoruz” dedi.
Özaltun, konuşmasında, Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir Gölü ile ilgili yürüttükleri çalışmalardan da söz etti. Beyşehir’e artık “Konya’nın denizi” demeye başladıklarını ancak kıyılarda deniz denilebilecek alanlar oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Özaltun, bunun için de çalışma başlattıklarını söyledi.

BEYŞEHİR GÖLÜ’NE DENİZ KUMUNDAN SAHİL
Beyşehir Gölü kenarında bir yüzme havuzu yaptırdıklarını, etrafında ise tenis kortu ve badmintonun da oynanabileceği çok amaçlı spor sahalarını tanzim ettiklerin anlatan Özaltun, göl kıyısında deniz kumundan sahil oluşturacaklarını belirterek şöyle devam etti:
“Hemen onun ön tarafında inşallah önümüzdeki günlerde denizden getirdiğimiz kumla birlikte sahil yapacağız. Niye küçük veya niye oraya diye düşünürsek bu sahilin amacı şu; bizim çocuklarımız deniz kenarına gittiği zaman kumda kovalarla oyun oynarlar ya, biz de o denizin kenarındaki deniz kumunda çocuklarımızın oynaması için böyle bir kumsal alan oluşturmak istiyoruz. Bu sahilin hemen yanıbaşında da çocuklarımız için yüzme havuzu ve oyun grupları var. İşte yaz döneminde bu güzelliklerden çocuklarımızın orada istifade edebilmeleri için böyle bir alanı onlar için oluşturacağız.”

BSA KANALI İÇİNDE YENİ PROJE
Oluşturacakları alanın hemen yanındaki Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nın konuşlu olduğu burunda da önümüzdeki günlerde 4 metre genişliğinde, 45 metre uzunluğunda ahşaptan bir iskelenin montajına başlayacaklarını da anlatan Özaltun, BSA kanalının Taşköprü önlerinde başlattıkları bir çalışma hakkında da bilgiler verdi. Özaltun, kanal içerisine bir set inşa ettiklerini, bu setin sırt kısmına ‘Beyşehir’ yazarak ışıklandırmasını yapıp fıskiyeler yerleştirerek hem gündüz, hem de gece fotoğraf çekilebilecek şelale şeklinde güzel bir alan oluşturacaklarını söyledi. Özaltun, Beyşehir’in iyi olan her türlü hizmeti hak ettiğini, bunun için vatandaşlardan ve toplumun her kesiminden gelen talepleri imkanları ölçüsünde yerine getirerek hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı.
Programa, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Beyşehir, Hüyük, Derebucak STK Platformu Başkanı Salih Gül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler katıldı.