Başkan Özaltun, Suriyeli aileyle sahur yaptı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, bir süre önce Beyşehir ilçe merkezine yerleşen Suriyeli aileyle sahuru birlikte yaptı.
Başkan Özaltun, Suriyeli aileyle sahur yaptı

Başkan Özaltun, Belediye Meclis Üyesi Nermin Şan, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Fikret Ercik ile birlikte Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden bir Suriyeli aileyi ziyaret ederek, kurulan yer sofrasında sahuru birlikte yaptı. Erzak yardımı yapılan Suriyeli aileye Başkan Özaltun, çeşitli kıyafet ve hediyeler de verdi. Başkan Özaltun, bir araya geldiği aileyle sohbet ederken, ailenin çocuklarını da sevdi.
Türkiye’ye sığındıktan sonra Beyşehir’e yerleşen bir Suriyeli aileyle birlikte sahur sofrasında bir araya geldiklerini belirten Özaltun, “Beyşehir’de yaklaşık bin civarında bir Suriyeli sığınmacımız var. Bunların bir kısmı işe başlamış, çalışıyor. Bir kısmı da işsiz. Ziyaret ettiğimiz ailemiz de 15 gün önce ilçemize gelmiş. Şu anda herhangi bir iş bulamadıkları için de yardıma muhtaçlar. Türkiye ve Suriye üzerine sohbet ettik, konuştuk. Dediler ki, ‘Suriye’de Esat gitsin, biz Türkiye’ye bağlanalım, tek bir ülke olalım. Bu ülkenin başında da Recep Tayyip Erdoğan olsun.’ Tabi, bu dünyada Recep Tayyip Erdoğan gibi adaletli, ülkesini, milletini, mazlumları seven yöneticilere ihtiyaç var” dedi.
Beyşehir Kaymakamlığı’nın sosyal fon aracılığıyla, Beyşehirli hayırseverlerin ise çeşitli yardımlarla el uzattığı sığınmacı ailelere belediye olarak da ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Özaltun, “Biz de belediye bu tür yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaşmaya onlara destek vermeye çalışıyoruz. Bugün Suriyeli bir sığınmacımızın evindeyiz. 3’ü kız, 4 çocukları var. Onların evinde sahur yapmak için buradayız. Ailelerimizin isteklerini dinledik, elimizden geldiği kadarıyla belediye olarak, STK’lar olarak destek sağlayabildiğimiz her noktada destek olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra diğer başka ailelerle de buluşmaya devam edeceğiz. Tek hedefimiz; onların dualarını alabilmek” diye konuştu.
Suriyeli sığınmacı Malik El Keyyari ise, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a ailesini evinde ziyaret ederek birlikte sahur yapmasından dolayı teşekkür ederek, “Allah razı olsun, Allah’ım bu devleti ve Cumhurbaşkanını korusun. Biz Türkiye’yi hiç unutmayız. İnşallah Suriye’de bir vatan olur, başında bir başkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olur inşallah. Biz bu devletten çok memnun olduk. Burada çok rahatız, çok memnunuz” dedi.