Başkan Özaltun'dan öğrencilere hediye

Konya’nın Beyşehir ilçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ziyaret ettiği ilkokulda öğrencileri verilen hediyelerle sevindirdi.
Başkan Özaltun'dan öğrencilere hediye

Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, kendisine eşlik eden AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüştü Beğendi ile beraber, Beyşehir’in Sadıkhacı Mahallesi'nde bulunan Sadıkhacı İlkokulu’nu ziyaret etti.
Başkan Özaltun, Milletvekili Samancı, Kaymakam Başıbüyük ile beraber girdikleri sınıflarda öğrencilerle aynı sıraya oturdu, sohbet etti, okul çantası olmayanlara ise okul çantası hediye etti. Özaltun, okula daha önceki gelişinde, 'büyüyünce ne olacaksın?' sorusuna, mahallede bir süre önce yaşanan silahlı kavga olayında babasını kaybeden ve ‘hakim olacağım' cevabını veren 3. sınıf öğrencisi Ünzüle Bakır adlı öğrenciyi de tablet, okul çantası ve çeşitli kıyafetler vererek sevindirdi. Kendisine verilen hediyelerle mutlu olan Bakır ise, Belediye Başkanı Özaltun ve Milletvekili Samancı’ya sarılıp yanaklarından öperek teşekkür etti.
Samancı ve Özaltun, okul ziyaretinde öğretmenler odasında da okulda görev yapan öğretmenlerle sohbet etti, isteklerini dinledi.

“OKULUN ÇEVRE DÜZENLEMESİ BELEDİYE TARAFINDAN YAPILACAK”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’e bağlı 67 mahalle bulunduğunu vurgulayarak, bunların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi. Beyşehir’de merkezdeki 12 mahalleyi ziyaret ettiklerini, ardından Sadıkhacı Mahallesi gibi diğer mahallelerin sakinleriyle düzenledikleri toplantılarla bir araya gelmeye başladıklarını anlatan Özaltun, “Sadıkhacı Mahallemizdeki bir toplantımızda, okulumuza yaptığımız ziyarette, bir kız öğrencimize büyüyünce ne olacağı sorusunu yönelttiğimde, ‘hakim olacağım’ cevabını alınca oldukça şaşırmıştım. Çok ilginç geldi. Genelde, ‘polis, doktor, öğretmen’ cevabıdır, aldığımız cevaplar. Babasını kaybettiğini öğrendiğimiz bu öğrencimizi milletvekilimiz ve kaymakamımızla beraber tekrar okulunu ziyaret ederek, sevindirmek ve çeşitli hediyeler vermek istedik. Bu esnada, sınıflardaki diğer öğrencilerimize de okul çantaları dağıttık” dedi.
Özaltun, ziyaretinde, okul çevresinde hoş olmayan bir ortamla karşılaştıklarını, önümüzdeki dönemde okulun çevre düzenlemesi ile ilgili gerekli fiziki düzenlemeleri belediye tarafından yaparak Sadıkhacı’ya daha yakışır bir hale getireceklerini söyledi. Özaltun, çocuklara ve eğitimine çok önem verdiklerini de belirterek, “Çocuklarımız çok kıymetli. Çünkü geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Karakterli, düzgün, dinini bilen çocuklar yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar sağlam olacaktır. Biz de bu düşünceyle çocuklarımızın daha iyi eğitim görmeleri adına ne yapmak gerekiyorsa, yapmaya hazırız” dedi.

EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, öğrencilere hep birlikte okul çantası dağıtarak hediye ettiklerini ve sohbetler gerçekleştirdiklerine söyledi. Okuldaki öğretmenler ve idarecilerle görüşerek kurumun eksik ve ihtiyaçlarını da not aldıklarını belirten Samancı, çocuklar ve yeni neslin yetişmesinde büyük umutlar taşıdıklarını vurguladı. Ahlaki boyutlarıyla tam olgunluğa erişmiş, bilinç sahibi, bilgili, erdemli, dürüst ve gelecek vaat edecek olan, kendine öz güveni olan, rekabetçi bir gençlik yetişmesini temenni ettiklerini ifade eden Samancı, “Tabi hocalarımıza da burada büyük iş düşüyor. Onlarla da görüştük. Burada büyük bir potansiyel var. O potansiyeli şekillendirecek olan da onlar, kendiler” şeklinde konuştu.
Bu çocuklarla geleceğe yürüyeceklerini anlatan Samancı, bunlarla ilgili atılacak adımların da ülkenin geleceği ile yakından ilgili olduğunu, bu bakımdan eğitimi çok önemsediklerinin altını çizdi. Samancı, bu çerçevede, AK Parti iktidarları döneminde milli eğitimde çok büyük değişimler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Fiziki imkanlarımız yetersizdi daha öncesinde. Son 12 yıldır ise bu fiziki imkanlarla, gerek okullar, gerek araç edevat olsun, onları tamir etmeye, yenileriyle takviye etmeye çalışırken, diğer taraftan da çocuklarımızı teknoloji ile buluşturmanın yolu olarak Fatih Projesi’ni gerçekleştirdik” dedi. Samancı, sadece fiziki şartların iyileştirilmesinin de yeterli olmadığını, eğitimde önemli olanın ise kalifiye bir eğitimin hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.