Başkan Özgüven: “Hizmet aşkımızı köreltemezler"

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçede yürütülen çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi.
Başkan Özgüven: “Hizmet aşkımızı köreltemezler"

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçede yürütülen çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi.

Başkan Özgüven, ilk olarak ilçe girişi stadyum önünde yapılmakta olan sıcak asfalt çalışmalarını inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özgüven, "Atatürk Bulvarı üzerinde altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Akabinde kaldırım, yağmur suyu bacaları gibi çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve zemindeki asfaltı kazıyarak dolgu malzemeleri serimini yaptık. Ekiplerimiz Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bugün itibariyle sıcak asfalt çalışmalarının startını verdi" dedi.

Başkan Özgüven, "Ereğli'nin vitrini olacak olan bu caddede Ereğli'de ilk defa araçlar için kaldırım kenarlarına cepler yapıldı. İlk defa andezit taşlarla kaldırımlar yapıldı, ilk defa yağmur suyu bacaları döşendi. Elektrik, su hatları yenilendi, asbestli borular değiştirildi. Bütün bu çalışmaları, yaşadığımız darbe girişimindeki olaylar gibi vatandaşlar arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlar oluyor. Büyükşehir ve Ereğli Belediyesini ayrı iki hizmet kurumu olarak tanıtıyorlar" diye konuştu.

Güzelliklerin yaşanması için sıkıntılar çekilmesinin normal olduğunu ifade eden Özgüven, "Hizmet giden her yerde tozdur, gürültüdür bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar yaşanmaz ise hizmet ortaya çıkmaz. Önemli olan kalıcı hizmetleri sunmaktır. Yaptığımız sıcak asfalt çalışmasında 30-45 santimetre altyapı malzemesi dökülüyor. Bu Ereğli tarihinde daha önce hiç yapılmamış. Biz özellikle ana arterlerimizde çok daha kalıcı ve uzun ömürlü asfalt dökümü gerçekleştiriyoruz. Bu halkın vergileriyle oluşturulan Belediye bütçesinin harcamalarına dikkat ediyoruz. Kalıcı hizmet yapmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"İlk kez dört farklı noktada sıcak asfalt dökümü yapıldı"

Ereğli Belediyesinin tarihinde ilk kez 4 farklı noktada sıcak asfalt dökümü yaptığını kaydeden Başkan Özgüven, "Şu an Atatürk Bulvarında devam eden sıcak asfalt çalışmamıza ilaveten, Namık Kemal, Ziya Gökalp ve Zengen Mahallerimizde sıcak asfalt çalışmalarımız var. Bu çalışmayı Ereğli tarihinde gerçekleştiren ekip bizim ekibimizdir. Bizleri yakından takip eden vatandaşlarımız, dostlarımız bu çalışmaları biliyor ancak hasetlik içinde olanlar, hizmeti görmek istemeyenler, kalpleri kör olanlar var. Bunlar bizim hizmet aşkımızı köreltemezler. Biz vatandaşlarımızın içtenliğine, anlayışına, samimiyetine çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızı kısa sürede yaparak şehrimizin çehresini değiştirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Özgüven basın mensuplarına diğer mahallelerde devam eden yeni açılan yollar, parklar, sıcak asfalt ve Atlı Spor Kulübünden devam eden çalışmaları gezdirerek bilgi verdi.

Başkan Özgüven: “Hizmet aşkımızı köreltemezler"

Başkan Özgüven: “Hizmet aşkımızı köreltemezler"

Kaynak: