Başkan Özgüven'den “Fetih” mesajı

Konya'nın Ereğli ilçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Özgüven'den “Fetih” mesajı

Mesajında, "Medeniyetler İttifakı’nın somutlaştığı mekan olan İstanbul, sadece Avrupa Kültür Başkenti değil, 1453’ten bu yana aynı zamanda Dünya Kültür Başkenti’dir" ifadelerini kullanan Başkan Özgüven, şunları kaydetti:
"Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Kuruluşunu eski dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Asya ve Avrupa kıtalarını birbiriyle buluşturan İstanbul, görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de farklı kültür ve inançtaki insanların birbiriyle barış içinde bir arada yaşamaya devam ettikleri bir şehirdir. Medeniyetler İttifakı’nın somutlaştığı mekan olan İstanbul, sadece Avrupa Kültür Başkenti değil, 1453’ten bu zamana Dünya Kültür Başkenti’dir. İstanbul, adeta Türkiye’nin özetidir; ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotif şehridir. İnsanlığın ortak mirası sayılan İstanbul’un tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."