Başkan Özkök’ten ekonomiyi canlandırma uyarısı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya atılan ekonomik oyunlar konusunda vatandaşları uyardı.
Başkan Özkök’ten ekonomiyi canlandırma uyarısı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya atılan ekonomik oyunlar konusunda vatandaşları uyardı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, "Darbecilerin değişik planlarının olduğu gün yüzüne çıkmaya başladı, A planını gerçekleştiremeyen darbecilerin 2. planları da meydanları bırakmayan vatanseverler ve kolluk kuvvetlerinin aldıkları tedbirler ile önleniyor. Ancak son dönemde 3.planın da ekonomide yaşanacak olumsuz tablo ile hayata geçirileceği iddiası gündeme düşmeye başladı. Hep beraber bu vatan hainlerinin oyunlarını bozalım" dedi.

Başkan Özkök, "15 Temmuz'da girişilen ve başarısız olunan milletin iradesi ile mesele vatansa gerisi teferruattır şuuru ile hareket ederek tankların önünde bir set oluşturarak milletin birlik ve beraberliğine sahip çıkma adına büyük bir imtihandan geçtik. Çok şükür elhamdülillah şu ana kadar ki sürdürülen mücadele başarılıydı. Tabi bu FETO örgütünün dış güçlerin kirli ellerin ülkemiz üzerinde bazı düşünceleri muhakkak vardı. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetimizin girişimleri hakikaten kararlı tavırları ve isabetli kararları neticeye varmış ve şu an da vatandaşı ile halkı ile bütünleşerek konuya vakıf olmuşlardır. Bunların hepsinin tabi A, B, C şıklarının olduğu ortaya çıkıyor ama bu günlerde önümüzdeki en önemli sorunlardan birisi de bu teşebbüsün ticari hayatta olan etkileri idi. Biliyorsunuz vatandaşların evlerine ekmek götürebilmeleri için istihdamın devam etmesi onun içinde ticari hayatın çalışması gerekmektedir. Bu ticari hayatta yapılmaya çalışılan bu kalkışma çok önemli. Bundan dolayıdır ki hükümetimizin şu anda başkomutanımızın emri ile millet sabahlara kadar meydanlarda, sabahları da işlerinin başında. İnadına ticaret diyerek ticaret faaliyetlerini sürdürmektedirler. Bildiğiniz gibi bizde tarımsal faaliyetler konusunda hububat sezonu bitti. Bundan sonra da yeşil ürünlerin hasadına başlanmış ve üreticilerimizin yoğun hasat dönemine başlamıştır. Bizlerin bu gibi şeyler ile hakikaten artık gündemden çıkmak istiyoruz. Herkes işine gücüne dönsün ben buradan başta ticaret erbaplarını üretici kardeşlerimi tekrar uyarıyorum" dedi.

Kaynak: