Başkan Özselek’ten ekonomi değerlendirmesi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, ekonomi piyasalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Özselek’ten ekonomi değerlendirmesi

Türk lirasına yatırım yapmanın ekonomik veriler ve dövizin yükselişi karşısında son derece önemli olduğunu belirten Başkan Seyit Faruk Özselek, "Ülke ekonomisi hassas bir dönemden geçiyor. Ekonomimiz güçlü yapısıyla içinde olduğumuz olumsuz süreci inşallah kısa sürede atlatacaktır. Son günlerdeki döviz artışları mutlaka ekonomimize olumsuz yansıyacaktır. Fakat millet olarak Türk Lirasının değerinin korunması, devletimizin olduğu kadar bizlerinde görevi. Devlet büyüklerinin söylediği gibi özellikle döviz stoku olan vatandaşlarımızın dövizlerini bozdurarak TL'ye çevirmeleri değer koruması bakımından son derece önem taşımaktadır. Buna karşılık ekonomiyi düzeltme yolunda devletimize de vatandaşlarımız kadar görev düşüyor. Örneğin faiz oranları diğer ülkelere bakıldığı zaman çok çok yüksekte. Bu yüksek faiz devletimiz tarafından düşürülerek hem piyasanın hem de yeni yatırımcının önünün açılması gerekiyor" şeklinde belirtti.

Mükelleflere borçlanma uyarısı

Mevcut döviz hareketlerinin ülke ekonomisinin iç yapısından daha çok küresel ekonomik gelişmelerden kaynaklı olduğunu belirten Özselek, "Döviz artışındaki dalgalanma ülke ekonomisinin yapısından daha çok küresel ekonomik gelişmelerden kaynaklı. Burada mutlaka önlem alınacak ve yeni adımlar atılacaktır. Esnafımız tedirgin olmadan Türk ekonomisine ve Türk Lirasına güvenmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Dövizdeki bu dalgalanmanın düzelmesi için süreç geçmesi gerekiyor. Bu süreç sonunda mutlaka fiyatlar otomatik olarak düşecek ve piyasalar rahatlayacaktır. Bu noktada mükelleflerimize tavsiyem çok fazla borçlanmadan özellikle döviz dalgalanmalarına dikkat ederek adım atmaları kendilerine fayda sağlayacaktır" dedi.