Başkan Pekyatırmacı “Teravih buluşmaları bizim için çok kıymetli”

Konya'da Selçuklu Belediyesi’nin her yıl ramazan ayında ilçe sakinlerinin coşkusuna ortak olduğu “Teravih Buluşmaları” ilk teravih namazıyla birlikte başladı.
Başkan Pekyatırmacı “Teravih buluşmaları bizim için çok kıymetli”

11 ayın sultanı rahmet ve bereket ayının güzelliklerinden olan teravih Selçuklu’da da tüm camilerde coşkuyla karşılandı. Selçuklu Belediyesi’nin her ramazan ayında gelenek haline getirdiği teravih buluşmalarında Başkan Ahmet Pekyatırmacı vatandaşlarla bir araya geliyor. Bu kapsamda ilk teravih namazını Yazır Mahallesi’nde bulunan Hafız Halil Necati Çoşan Camii’nde kılan Başkan Pekyatırmacı ilçe sakinlerinin Ramazan coşkusuna ortak oldu.

Başkan Pekyatırmacı “Teravih buluşmaları bizim için çok kıymetli”

Ramazan ayının ibadet ve sabır ayı olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği Ramazan ayında da hemşehrilerimizle bir arada olarak onlardan gelen talep ve önerileri dinliyoruz. Bu manada her yıl gelenek haline getirdiğimiz Teravih Buluşmaları bizler için çok kıymetli. İlk teravih namazımızı Hafız Halil Necati Çoşan Camii’nde hemşehrilerimizle beraber kıldık. Biliyoruz ki bu ay Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz Ramazan ayında yapılan samimi dua, ibadet ve salih amellerin Allah katında daha değerli olduğunu bildirmiştir. Elbette İsrail'in Kudüs'teki katliamı nedeniyle bu Ramazan'a yüreğimiz buruk giriyoruz. Mübarek Ramazan ayı boyunca İsrail'in kanlı zulmünün sona ermesini ve Kudüs'te gerçek anlamda adil ve sonsuz bir barışın ortaya çıkmasını temenni ediyoruz. Çünkü Ramazan, sıkıntıların giderildiği, zorlukların hafiflediği bir aydır. Bu vesileyle Ramazan ayının ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüce Rabbim dualarımızı kabul, birlik ve beraberlik içinde Kadir Gecesi'ne ve Ramazan Bayramı'na kavuşmamızı nasip etsin. "dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :