Başkan Remzi Aydın: "Çocuk bayramı çocukça kutlanmalı"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili, "Çocuk bayramı çocukça kutlanmalı. Çocuk bayramında...
Başkan Remzi Aydın: "Çocuk bayramı çocukça kutlanmalı"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili, "Çocuk bayramı çocukça kutlanmalı. Çocuk bayramında çok soğuk ve resmi protokollerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, çocuk şenlikleri etkinliği gündeme geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 20 güne yayılacak şekilde çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyleyen Başkan Remzi Aydın, "Bu bir Eyüpsultan geleneği. Yıllardır uyguladığımız bir çalışma. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı biz resmi formatlarda değil yaklaşık 20 güne yayılarak çocuklarımızın gerçekten memnun kalacağı bir bayram formatı ile kutluyoruz. Yani ne yapıyoruz? Her ortaokulumuzun ve ilkokulumuzun bahçelerine 1 gün boyunca oyun ve eğlence sistemleri kuruyoruz. Şişme oyuncaklar, top şekerler, patlamış mısırlar, palyaço, müzik, eğlenceler, yarışmalar" dedi.

Başkan Remzi Aydın, "Dolayısıyla çocuklar bir gün okullarının bahçesinde gönüllerince eğleniyorlar. Oynuyorlar, zıplıyorlar.. Tabiri caizse çocukla kurtlarını döküyorlar. Tabi ben de gidiyorum mutlaka bir okulumuzu ziyaret ediyorum, o gün ve onlarla bol bol fotoğraf çektiriyorum, imza atıyorum, sohbet ediyorum. Dolayısıyla uzun yıllar unutmayacakları, akıllarında kalacak bir gün geçiriyoruz diyebilirim. Çocuklarımızın zihninde 23 Nisan bayramı ve şenliğinin çok kalıcı izler bıraktığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çocuk bayramında çok soğuk ve resmi protokollerin olmaması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Başkan Remzi Aydın, "Biz 23 Nisan'da çok eğlendik, başkanımız geldi, şunu yaptık, bunu yaptık" dedikleri bir gün geçirdiklerini söyleyebiliriz. Çocuk bayramı çocukça kutlanmalı diye düşünüyorum. Çocuk bayramında çok soğuk ve resmi protokollerin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Dolayısıyla biz de böyle bir format geliştirdik. İnşallah 21-22 Nisan'da da yine Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezinin önünde geçen yıl da olduğu gibi iki günlük bir çocuk festivali gerçekleştireceğiz. Buraya bütün çocuklarımızı ve velilerimizi davet ediyorum, bekliyorum. Orada yine çocuklarımızın bolca eğlenebilecekleri bir ortam oluşturacağız" dedi.

Başkan Aydın'dan veli ve çocuklara davet

Başkan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şişme oyuncaklar, oyunlar, eğlenceler, patlamış mısır, dans ve müzik olacak. İnşallah o gün hava da iyi olacak. Çocuklarımızın çok eğlenecekleri festival havasında o günü geçirecekleri bir ortam oluşturacağız. Geçen sene uçurtma şenliği yapmıştık bu sene yine olacak. Geçen sene çok fazla sayıda katılım olmuştu, çok fazla heyecan olmuştu. Bu sene inşallah daha da geliştireceğiz onu. Ben bu vesileyle velilerimizi ve çocuklarımızı 21-22 nisan günlerinde EKSM önündeki şenliğimize bekliyorum, davet ediyorum."

İHA